Ο Καρντόζ μεγάλωσε στο Μουμπάι (την παλιά Βομβάη), στην Ινδία, και σπούδασε στη σχολή Les Roches της Ελβετίας προτού μείνει στη Νέα Υόρκη.
Ήταν επικεφαλής σεφ στο Tabla, το πρωτοποριακό εστιατόριο σύγχρονης ινδικής κουζίνας, το οποίο άνοιξε με τον Ντάνι Μέγιερ το 1998, κερδίζοντας πλήθος βραβείων και αναγνώριση από τους κριτικούς γεύσης.
Αργότερα άνοιξε και το Pao Walla στο Σόχο της Νέας Υόρκης, ενώ διέθετε τρία εστιατόρια στη γενέτειρά του, τα Bombay Canteen, O Pedro και Bombay Sweet Shop.
Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στην τρίτη σεζόν του ριάλιτι μαγειρικής «Top Chef Masters».
Ο ίδιος είχε γράψει πλήθος βιβλίων για τη μαγειρική, ενώ προσφάτως είχε επιστρέψει από την Ινδία, όπου συμμετείχε σε επεισόδιο της σειράς του Netflix «Ugly Delicious».
