| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Η απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα για τις εκλογές και «η πεπατημένη της αυταπάτης»

«Πολύ καλός στο να φλυαρεί, πολύ αδύναμος όταν μιλάει», το δηκτικό σχόλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τη συνένεντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Οpen. Tι είπε για τον εμβολιασμό-οπερέτα του Παύλου Πολάκη 
Protagon Team

Στη συνέντευξή του στο Οpen, o Aλέξης Τσίπρας διέκρινε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ακόμα και από την άνοιξη του 2022, εξήγησε γιατί δεν ζητάει εκλογές ο ίδιος και επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι όποτε και αν αυτές γίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής.

Αν ζητήσω εκλογές, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχετική ερώτηση,  ο κ. Μητσοτάκης θα βρει έναν τρόπο να τις αποφύγει, και σε κάθε περίπτωση εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα γίνουν πριν από το τέλος τετραετίας, το 2023.

«Δεν αμφιβάλλω ότι γύρισε η κλεψύδρα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας με την ίδια βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με άνεση τις εκλογές και θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης.

Στις προβλέψεις αυτές του κ. Τσίπρα απάντησε τη Τρίτη, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που σχολίασε δηκτικά ότι  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί πάντα να έχει στην τσέπη του το «χαρτί της αυταπάτης», προκειμένου να εξηγεί τη διάψευση των προβλέψεών του.

«Τα προγνωστικά του δείχνουν ότι έχει μια πεπατημένη και πάντοτε θα μπορεί να επικαλεστεί τη συνταγή της αυταπάτης για να δικαιολογήσει την αστοχία των προγνωστικών», ήταν η χαρακατηριστική αναφορά του κ. Οικονόμου.

Κατά τα άλλα, πρόσθεσε, «ηταν και αυτή μια συνέντευξη με κλισέ και αντιφάσεις«, με τον κ. Τσίπρα να κάνει «φιλότιμες προσπάθειες να μας κάνει να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε».

Οπως είπε ο εκπρόσωπος, αυτό που αποκόμισε από τη συνέντευξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι «είναι πολύ καλός στο να φλυαρεί, αλλά είναι πολύ αδύναμος όταν μιλάει».

Οσον αφορά τον εμβολιασμό-οπερέτα του Παύλου Πολάκη, ο κ. Οικονόμου σχολίασε: «Δεν έχω καταλάβει αν εμβολιάστηκε επειδή ήρθε το φθινόπωρο ή επειδή είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί ως υγειονομικός». Γιατί, όπως σημείωσε, «η παρουσία και ο λόγος του κ. Πολάκη όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε πολύ μεγάλη ζημιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά ψάρευε στα θολά νερά και ο κ. Πολάκης ήταν η γέφυρα του ΣΥΡΙΖΑ με όλο αυτό το ακροατήριο των ανεμβολίαστων».