Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Ουάσινγκτον υπέρ του απερχόμενου προέδρου | Reuters
Επικαιρότητα

Επεισόδια και ξύλο σε πορεία οπαδών του Τραμπ στην Ουάσιγκτον

Την ώρα της διαδήλωσης, ο πρόεδρος έριχνε λάδι στη φωτιά από το Τwitter, κάνοντας ξανά λόγο για «νοθεία στις εκλογές»
Protagon Team

Εκρυθμη ήταν το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα Ανατολικής Αμερικής) η κατάσταση στην Ουάσιγκτον με τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ να διαδηλώνουν και να συγκρούονται με το κίνημα Αntifa, το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί για όλα τα δεινά των τελευταίων μηνών, ακόμη και για το ότι έχει εισβάλει και στον Τύπο και διαμορφώνει αντι-προεδρικές συνειδήσεις.

Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας και οι οπαδοί του αρνούνται να αποδεχθούν την ήττα στις εκλογές της 3ης Νοέμβρη από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν και συνεχίζουν να απειλούν θεούς και δαίμονες, τη στιγμή που η πολιτικοκοινωνική πόλωση στις ΗΠΑ είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ.

Τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα και υπήρξαν δεκάδες τραυματισμοί εκατέρωθεν, μέχρι η Αστυνομία να καταφέρει να επιβάλει την τάξη…

Οπαδοί του Τραμπ με χάρτινες μάσκες του απερχόμενου προέδρου – REUTERS/Hannah McKay

Δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί αναλυτές που θεωρούν ότι όσο περνούν οι μέρες και φτάνουμε στα τέλη του Γενάρη, οπότε και θα αναλάβει την εξουσία ο νεοεκλεγείς Τζο Μπάιντεν, οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πόλων θα εντείνονται. Εκφράζονται φόβοι για επικίνδυνες καταστάσεις που θα παραπέμπουν σε μαύρες σελίδες του παρελθόντος της αμερικανικής Ιστορίας.

Την ώρα της διαδήλωσης, ο Τραμπ, από το προσφιλές του «βήμα», το twitter, έβαλε κατά του κινήματος antifa και γενικότερα των αντιφρονούντων με την πλατφόρμα μάλιστα να του «τιμωρεί» ορισμένες από τις αναρτήσεις που έκαναν λόγο για νοθεία στις εκλογές.

Ο αμερικανός πρόεδρος, που πέρασε από το σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι διαδηλωτές με τη λιμουζίνα του, τους χαιρέτησε και εκείνοι τον αποθέωσαν.

Οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στη «μεγαλύτερη διαδήλωση του Τραμπ στην ιστορία», όπως την χαρακτήρισαν οι ίδιοι (#MillionMAGAMarch), διαμαρτύρονται για τη «νίκη-απάτη», όπως λένε, του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές.