Το «Aqua» μπορεί να ταξιδεύει αυτοτελώς για 4.000 μίλια πριν ανεφοδιαστεί | Sinot
Επικαιρότητα

Ενα «πράσινο» γιοτ αξίας 590 εκατ. ευρώ για τον Μπιλ Γκέιτς;

Μέχρι το 2024 ο ιδρυτής της Microsoft θα είναι κάτοχος του υπερπολυτελούς «Aqua», ενός σκάφους απολύτως φιλικού προς το περιβάλλον, αφού ως καύσιμο θα καίει υγροποιημένο υδρογόνο
Protagon Team

Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο, αλλά σίγουρα θα είναι το πιο οικολογικό – ίσως και το πλέον φουτουριστικό γιοτ όλων των εποχών.

Ο 64χρονος δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς έδωσε 645 εκατομμύρια δολάρια (590 εκατ. ευρώ) από την αμύθητη προσωπική περιουσία του προκειμένου να γίνει ο περήφανος κάτοχος του «Aqua».

Οπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, πρόκειται για ένα υπερπολυτελές σκάφος φιλικό προς το περιβάλλον, αφού θα καίει ως καύσιμο υγροποιημένο υδρογόνο, το οποίο θα αποθηκεύεται σε δύο δεξαμενές και σε θερμοκρασία -217 βαθμούς Κελσίου.

Το superyacht είναι σε φάση κατασκευής και θα παραδοθεί στον αμερικανό δισεκατομμυριούχο το 2024.

Εχει μήκος 112 μέτρα και διαθέτει άφθονους χώρους για τη φιλοξενία 14 ατόμων, ενώ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες έως και 31 ατόμων-μέλη ως πληρώματος.

Το γιοτ μπορεί να ταξιδεύει αυτοτελώς για 4.000 μίλια πριν ανεφοδιαστεί, δηλαδή θα μπορεί να καλύψει μία υπερατλαντική απόσταση από τη Νέα Υόρκη στο Σάουθαμπτον της Βρετανίας.

Ασφαλώς διαθέτει όλα τα κομφόρ που αρμόζουν σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην υφήλιο, όπως γυμναστήριο, χώρο για γιόγκα και μασάζ καθώς και μία πισίνα-καταρράκτη στο πίσω κατάστρωμα.

H εντυπωσιακή πισίνα-καταρράκτης

Το γιοτ αποτελείται από πέντε καταστρώματα.

Το πίσω μέρος του σκάφους διαθέτει δύο χώρους διασκέδασης, όπως επίσης ένα σαλόνι στο κάτω επίπεδο για ηλιοθεραπεία ή κολύμβηση και ένα στο πάνω μέρος, όπου βρίσκεται η μεγάλη και ευρύχωρη τραπεζαρία.

Θα διαθέτει ειδικά συστήματα θέρμανσης-τζάκια που θα τροφοδοτούνται από ειδικό τζελ και θα επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους να παραμένουν ζεστοί σε ψυχρότερες βραδιές χωρίς να χρειάζεται να καίνε ξύλο ή κάρβουνα.

Η πισίνα στο πάνω κατάστρωμα

Το σχέδιο του «Aqua» αποκαλύφθηκε πριν από μερικά χρόνια στον Γκέιτς, ο οποίος πήρε την απόφαση να το χρηματοδοτήσει και να γίνει έτσι ο πρώτος Κροίσος με γιοτ που θα κινείται… πράσινα και οικολογικά.

Και καθώς είναι γνωστό ότι ο 64χρονος μεγιστάνας λατρεύει να κάνει διακοπές κυρίως στη Μεσόγειο με θαλαμηγούς που αναγκαζόταν να ναυλώνει κάθε χρόνο, πλέον θα μπορεί να επαίρεται ότι από το καλοκαίρι του 2024 θα μπορεί να κάνει διακοπές στο δικό του σκάφος…

Πανοραμική άποψη του «Aqua»