Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Επικαιρότητα

Θεοχάρης: Με «ειδική άδεια» η πτήση από τη Σουηδία στη Ρόδο

Το αεροπλάνο που προσγειώθηκε την περασμένη Τρίτη στο «Διαγόρας» μετέφερε δημοσιογράφους και στελέχη της εταιρείας TUI που ήρθαν για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα είπε ο υπουργός Τουρισμού
Protagon Team

Θόρυβος έγινε στη Ρόδο επειδή την περασμένη Τρίτη προσγειώθηκε στον αερολιμένα «Διαγόρας» ένα αεροπλάνο από τη Σουηδία το οποίο μετέφερε τουρίστες. Η ανησυχία προκλήθηκε εκ του γεγονότος ότι η σκανδιναβική χώρα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών από τις οποίες επιτρέπονται οι απευθείας πτήσεις.

Το θέμα ξεκαθάρισε ο ίδιος ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με δήλωσή του. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη πτήση είχε λάβει ειδική άδεια από την ελληνική πλευρά: «Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της εταιρείας TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης στην τηλεόραση MEGA.

Σημειωτέον ότι οι σχετικές συνεννοήσεις των δύο πλευρών έγιναν μέσω της σουηδικής πρεσβείας. Και, με την ευκαιρία, από κυβερνητικής πλευράς διευκρινίστηκαν ορισμένα επιπλέον: «Δεν απαγορεύεται σε κανέναν τουρίστα να έρθει από τη Σουηδία ή από τη Βρετανία. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι οι απευθείας πτήσεις. Αν έρθουν μέσω άλλης χώρας, αυτό επιτρέπεται» τόνισε ο υπουργός.