Η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη | φωτ. αρχείου
Επικαιρότητα

Εξώδικο Τουλουπάκη σε ΣΚΑΪ-Τέλογλου για το θέμα του ακινήτου στην Ακρόπολη

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για αναληθές και άκρως συκοφαντικό ρεπορτάζ, ενώ απαιτεί την άμεση επανόρθωση μέσω του αποψινού δελτίου ειδήσεων του σταθμού
Protagon Team

Αμεση επανόρθωση του «απολύτως αναληθούς και άκρως συκοφαντικού» -όπως το χαρακτηρίζει- ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ σχετικά με την κατοικία της και το ακριβές φορολογικό καθεστώς απόκτησης του ακινήτου, ζητά η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, με εξώδικο προς τον τηλεοπτικό σταθμό και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου που παρουσίασε το θέμα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ (δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ) η αγορά ακίνητου εμβαδού 110 τετραγωνικών, 4ου ορόφου, κάτω από την Ακρόπολη, έναντι 280 χιλιάδων ευρώ, από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη εγείρει σοβαρά ερωτήματα.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο εξώδικό της η εισαγγελική λειτουργός υποστηρίζει ότι το μοναδικό ακίνητο που κατέχει είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του τόσο στη φορολογική της δήλωση, όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η κυρία Τουλουπάκη σημειώνει επίσης ότι για την αγορά του εν λόγω ακινήτου  καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και  βάσει της τότε ισχύουσας νομοθεσίας η οποία προέβλεπε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή φόρου μεταβίβασης για ακίνητο πρώτης κατοικίας με εμβαδό μικρότερο από 200 τ.μ. (Ν3634/2008 αρ. 3). Γι αυτό, διευκρινίζει, και δεν ήταν εκ του νόμου υπόχρεη σε καταβολή φόρου μεταβίβασης ακινήτου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εισαγγελέας Διαφθοράς εκφράζει προβληματισμό ως προς τη σκοπιμότητα δημοσιοποίησης της «αφιλτράριστης δημοσίευσης» και του «αδιασταύρωτου ρεπορτάζ» σε βάρος της, όπως κατά λέξη αναφέρει, και με δεδομένη τη νευραλγική θέση την οποία υπηρετεί.

Επισημαίνει μάλιστα πως από την πλευρά του καναλιού και του δημοσιογράφου δεν έγινε καμία επικοινωνία μαζί της ώστε να ζητηθούν διευκρινίσεις και να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Κατά συνέπεια, η κυρία Τουλουπάκη ζητεί την άμεση επανόρθωση του ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ήδη από απόψε (σ.σ. το βράδυ της Παρασκευής), καθώς και δημόσια δήλωση συγγνώμης για όσα συκοφαντικά και ψευδή -όπως υποστηρίζει- παρουσιάστηκαν σε βάρος της. Διαφορετικά προειδοποιεί ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες δικαστικές ενέργειες σε βάρος των υπευθύνων του καναλιού.