Το VAR απεφάνθη: δεν υπάρχει γκολ, η Σίτι εκτός ημιτελικών | REUTERS/Andrew Yates
Επικαιρότητα

To VAR έκρινε την πρόκριση της Τότεναμ σε ένα ματς-θρίλερ

Η Λίβερπουλ πέρασε με άνεση στα ημιτελικά, μετά τη νέα νίκη της επί της Πόρτο, αλλά ήταν τα όσα υπέροχα και δραματικά συνέβησαν στο Μάντσεστερ που θα μείνουν στην (ποδοσφαιρική) Ιστορία
Protagon Team

Η Λίβερπουλ προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Champions League, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι Κόκκινοι νίκησαν την Πόρτο και μέσα στο «Ντραγκάο», αυτή τη φορά  με 4-1, και θα βρουν στους «4» την Μπαρτσελόνα.

Τα γκολ για τη Λίβερπουλ σημείωσαν στο 28′ ο Μανέ, στο 65′ ο Σαλάχ, στο 77′ ο Φιρμίνο και στο 84′ ο Φαν Ντάικ, ενώ είχε μειώσει στο 69′ ο Μιλιτάο.

O Σάλαχ σκοράρει και αυτός στην Πορτογαλία. Ο ημιτελικός με την Μπάρτσα θα είναι πολύ πιο δύσκολος για τον Αιγύπτιο

Ομως ήταν ο άλλος προημιτελικός που θα μείνει στην Ιστορία. Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε την Τότεναμ στη ρεβάνς της ήττας με 1-0 στο Λονδίνο. Τη νίκησε με 4-3, αλλά αποκλείστηκε ύστερα από ένα ματ-γκραν γκινιόλ που κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και μάλιστα μέσω VAR!

H Σίτι άνοιξε το σκορ στο 4′ με τον Στέρλινγκ, αλλά έπειτα η Τότεναμ έκανε την ανατροπή σε τρία λεπτά με τον Σον που σκόραρε στο 7′ και στο 9′. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το 2-2 στο 11′ και ο Στέρλινγκ έκανε το 3-2 στο 21′. Η Σίτι έφτασε σε σκορ πρόκρισης (4-2) στο 59′ με τον Αγκουέρο, αλλά η Τότεναμ έκανε το 4-2 στο 73′ με τον Γιορέντε.

Και φτάσαμε στο 94ο λεπτό, στις καθυστερήσεις. Ο σπουδαίος Ραχίμ Στέρλινγκ πέτυχε γκολ για τη Σίτι, δίνοντάς της σκορ πρόκρισης: 5-3. Το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι, ο προπονητής Πεπ Γκουαρντιόλα πανηγύρισε έξαλλα.

Και τότε ο διαιτητής έβαλε το δάχτυλο στο αυτί του, σηματοδοτώντας μια αναθεώρηση της φάσης στο VAR. Στιγμές αργότερα, σήκωσε το χέρι του στον αέρα: στην αρχή της φάσης ο Αγκουέρο ήταν εκτεθειμένος, οφσάιντ. Το γκολ ακυρώθηκε, η Τότεναμ πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αγιαξ.