Ο Μάικ Πενς, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Φάμπιο Βαϊνγκάρτεν στο προεδρικό θέρετρο Μαρ-α-λάγκο, στις 7 Μαρτίου | Facebook / Fabio Wajngarten
Επικαιρότητα

Μπορεί να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό ο Τραμπ; Η φωτογραφία που βάζει σε σκέψεις

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Ζαΐχ Μπολσονάρο διαγνώστηκε με κορονοϊό την Τετάρτη, λίγα μόλις 24ωρα αφότου είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ, συνοδεύοντας τον βραζιλιάνο πρόεδρο στην επίσκεψή του στο θερινό θέρετρο του αμερικανού ομολόγου του
Protagon Team

Πόσο πιθανό είναι να έχει κολλήσει κορονοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ;

Πολύ, αν αναλογιστούμε τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ώρες στα διεθνή ΜΜΕ και απεικονίζει τον αμερικανό πρόεδρο να ποζάρει, στις 7 Μαρτίου, δίπλα στον σύμβουλο επικοινωνίας του Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό την Τετάρτη το βράδυ.

Ο Φάμπιο Βαϊνγκάρτεν διαγνώσθηκε με την αρρώστια λίγα μόλις 24ωρα αφότου είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ, συνοδεύοντας τον βραζιλιάνο πρόεδρο στην επίσκεψή του στο Μαρ-α-λάγκο, το θερινό θέρετρο του αμερικανού ομολόγου του.

Την είδηση έκανε γνωστή όχι ο ίδιος ο σύμβουλος, αλλά η γυναίκα του, Σόφι, στις υπόλοιπες μανάδες του παιδικού σταθμού όπου πηγαίνουν τα παιδιά της οικογένειας Βαϊνγκάρτεν, στο Σάο Πάουλο.

«Ο σύζυγός μου επέστρεψε από το Μαϊάμι χθες (σ.σ: την Τρίτη) και μόλις πριν από λίγο διαγνώσθηκε με τον Covid-19», έγραψε η Βαϊνγκάρτεν, προσθέτοντας ότι «βρίσκεται σε καραντίνα σπίτι, σε ειδικό δωμάτιο, χωρίς να έρχεται σε επαφή με κανέναν».

Αν αναλογιστούμε τον υψηλό βαθμό μεταδοτικότητας του κορονοϊού, είναι αρκετά πιθανό ο Τραμπ να έχει ήδη τον Covid-19, μετά τη… στενή αυτή επαφή του με τον Βαϊνγκάρτεν.