Ο Γκάτλιν αντιμετωπίζει ξανά προβλήματα με απαγορευμένες ουσίες | Paul Gilham/Getty Images
Επικαιρότητα

Το ντόπινγκ σκιάζει τον θρίαμβο του Τζάστιν Γκάτλιν επί του Γιουσέιν Μπολτ

Το όνομα του 35χρονου αμερικανού σπρίντερ -και παγκόσμιου πρωταθλητή- εμπλέκεται για μία ακόμη φορά σε σκάνδαλο με χρήση απαγορευμένων ουσιών. Αρνούνται τις κατηγορίες όλοι οι εμπλεκόμενοι [εικόνες, βίντεο]
Protagon Team

Ενα αποκλειστικό δημοσίευμά της βρετανικής εφημερίδας Telegraph φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον σπρίντερ Τζάστιν Γκάτλιν. Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ, υποστηρίζει ότι ο Γκάτλιν μαζί με έναν ατζέντη και τον προπονητή του αγόρασαν απαγορευμένα σκευάσματα αξίας 250.000 δολαρίων.

Ο άνθρωπος που υποκλίθηκε μπροστά στον Μπολτ, αφού πρώτα τον είχε νικήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2017 το καλοκαίρι στο Λονδίνο, δήλωσε αθώος και απέλυσε τον προπονητή του, Ντένις Μίτσελ.

Ο σπρίντερ μάλιστα παρέδωσε δείγματα της τελευταίας πενταετίας στα οποία φαίνεται ότι δεν έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Από την πλευρά της, η USADA  (η Αμερικανική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ) ερευνά την υπόθεση. «Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι πολύ σοβαροί και γνωρίζω ότι  η USADA θα ερευνήσει την υπόθεση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΙAΑF (Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου), λόρδος Κόε.

Οσο για τον μάνατζερ του Γκάτλιν, Ρόμπερτ Βάγκνερ, δήλωσε: «Δεν ήμουν μπλεγμένος σε θέμα ντόπινγκ». Ο πρώην ολυμπιονίκης, Ντένις Μίτσελ, με δήλωσή του στη «Daily Telegraph», τόνισε: «Ποτέ δεν πρότεινα με οποιονδήποτε τρόπο σε κάποιον από τους αθλητές μου να χρησιμοποιήσουν απαγορευμένες ουσίες, ποτέ δεν ήμουν εξοικειωμένος στο να προπονώ τους αθλητές μου με τέτοιου είδους ουσίες».