Μπελάς για τον Τζο Μπάιντεν | REUTERS/Yuri Gripas/File Photo
Επικαιρότητα

Αρχισαν τα όργανα για τον Μπάιντεν πριν καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει μια Δημοκρατική πολιτικός από τη Νεβάδα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ την έκανε κάποτε να αισθανθεί άβολα, μυρίζοντας τα μαλλιά της και φιλώντας το πίσω μέρος του κεφαλιού της
Protagon Team

Αντιμέτωπος με την πρώτη κρίση της προεκλογικής του εκστρατείας για το Δημοκρατικό χρίσμα του 2020 βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προτού καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει μια Δημοκρατική πολιτικός της Νεβάδα, η Λούσι Φλόρες, ο Μπάιντεν την έκανε κάποτε να αισθανθεί άβολα, μυρίζοντας τα μαλλιά της και φιλώντας το πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Ο Μπάιντεν από την πλευρά του δήλωσε: «παρόλο που δε θυμάμαι το υποτιθέμενο περιστατικό, είναι σημαντικό για γυναίκες όπως η κυρία Φλόρες να ακουστούν». Είναι πολύ νωρίς για να δούμε αν η συγκεκριμένη κατηγορία θα απειλήσει την καμπάνια του πρώην αντιπροέδρου ή όχι, ζώντας πλέον στην εποχή #MeToo. Ωστόσο, η απόφαση του Μπάιντεν να απαντήσει στην κατηγορία αυτή την ίδια κιόλας ημέρα, σήμανε σαφώς ότι η ομάδα του ήξερε ότι η κατάσταση έπρεπε να αντιμετωπιστεί αμέσως πριν επιδεινωθεί.

Ένας σύμμαχος του Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή στον Τζεφ Ζέλενι του CNN ότι δεν υπάρχουν σημάδια ότι ο πρώην αντιπρόεδρος ενδέχεται να επανεξετάσει τα σχέδιά του για το 2020 μετά τον ισχυρισμό της Φλόρες. Τονίζει όμως ότι, ο Μπάιντεν δεν έχει κατασταλάξει ακόμα στο αν θα είναι υποψήφιος. Είναι προφανές όμως ότι η κατηγορία αυτή ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στον Μπάιντεν ο οποίος θεωρείται φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και ο καταλληλότερος εκ των υποψηφίων να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.