Κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη (φωτογραφία αρχείου) | Intime
Επικαιρότητα

Ανοικτά από τις 7.00 π.μ. έως τις 8.30 μ.μ. τα καταστήματα με τα εποχικά

Τις λεπτομέρειες με τις οποίες θα μπορούμε να βγαίνουμε ειδικά για την αγορά χριστουγεννιάτικων προϊόντων και τον κωδικό του μηνύματος που θα πρέπει να στέλνουμε, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης
Protagon Team

Ανοικτά από τις 7:00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ θα είναι τα εποχικά καταστήματα, ενώ με sms «2» στο 13033, ή με συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωση κίνησης, είτε χειρόγραφη βεβαίωση για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, θα δίνεται στους πολίτες η άδεια για μετάβαση σε αυτά.

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε στην ενημέρωση των 6 μ.μ. από το υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, το ωράριο και ο τρόπος λειτουργίας των εν λόγω καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί έως 8:30 το βράδυ

Στα καταστήματα άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων, θα μπορεί να παρευρίσκεται και να κάνει αγορές ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ.

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες, επισκέπτες και καταναλωτικό κοινό.

Οι παρευρισκόμενοι στο κατάστημα θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους απόσταση των 2 μέτρων.

Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί αναγκαία, η πληρότητα στο κατάστημα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.

Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα, παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση της τροφοδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα εποχικά καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα στις 7 Δεκεμβρίου.