Η πρεσβευτής με τον σύμβουλο της πρεσβείας και ουγκαντέζο παράγοντα ο οποίος επέλεξε κάτι πιο σύγχρονο | hurriyet.com.tr
Επικαιρότητα

Οι Τούρκοι ανακάλεσαν την πρεσβευτή στην Ουγκάντα επειδή φόρεσε… χλαμύδα

Η διπλωματικός, που ντύθηκε «Ωραία Ελένη», δικαιολόγησε την επιλογή της λέγοντας ότι φέτος είναι Χρονιά της Τροίας στην αφρικανική χώρα...
Protagon Team

Οι διπλωμάτες έχουν κάποιους κώδικες αυστηρής ενδυμασίας, είναι όμως και άνθρωποι που δεν διστάζουν να παίξουν με τους κανόνες και να εμφανιστούν λίγο πιο χαλαρά ντυμένοι.

Αυτό έπραξε και η Σεντέφ Γιαβουζάλπ, πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουγκάντα, η οποία πήρε μέρος σε εκδήλωση για τους εορτασμούς των 95 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας με ένδυμα που παρέπεμπε σε χλαμύδα.

Η Hurriyet αναφέρει ότι η Γιαβουζάλπ και ο σύμβουλος της πρεσβείας εμφανίστηκαν στις 29 Οκτωβρίου με «ιστορική αμφίεση» που θύμιζε την αρχαία Ελλάδα ή τη Ρώμη.

Το φόρεμα της πρεσβευτή παρέπεμπε στην Ωραία Ελένη, γράφει η τουρκική εφημερίδα, που προσθέτει ότι η Γιαβουζάλπ δικαιολόγησε την επιλογή της λέγοντας ότι φέτος είναι «Χρονιά της Τροίας» στην Ουγκάντα.

Η έμπνευση δεν άρεσε καθόλου στον προϊστάμενο της, τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος την ανακάλεσε από τη διπλωματική αποστολή και ξεκίνησε έρευνα.