Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ κατά την συνάντησή τους στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια | Nikos Libertas / SOOC
Επικαιρότητα

Η Ρωσία απελαύνει -ως αντίποινα- έλληνες διπλωμάτες

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο πρέσβης της Ελλάδας, Αντρέας Φρυγάνας, κλήθηκε στη Μόσχα και για να λάβει διπλωματική νότα και να ενημερωθεί για τα ρωσικά αντίμετρα κατά της Ελλάδας
Protagon Team

Στην απέλαση δύο ελλήνων διπλωματών προχώρησε η ρωσική κυβέρνηση, καλώντας παράλληλα τη Δευτέρα τον έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για να τον ενημερώσει.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση της Αθήνας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, τον Ιούλιο.

Η Μόσχα απάντησε στην Αθήνα ότι οι απελάσεις αποτελούν «πρόκληση»και είχε δεσμευθεί να απαντήσει ανάλογα στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Στις 6 Αυγούστου ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών όπου τού παρουσιάστηκε νότα που ενημέρωνε (την Ελλάδα) για τα αντίποινα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας προς τους ρώσους διπλωμάτες και υπηκόους τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική πλευρά απελαύνει τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών της ελληνικής πρεσβείας. Παράλληλα απαγορεύθηκε η είσοδος στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή διπλωματικού γραφείου του έλληνα υπουργού Εξωτερικών.