239
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου έπιασε το νήμα των υποσχέσεων από εκεί που το είχαν αφήσει άλλοι υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υποσχεσιολογίας συνέχεια: Επαναφορά της 13ης σύνταξης βλέπει ο Κούλογλου!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 13:18
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου έπιασε το νήμα των υποσχέσεων από εκεί που το είχαν αφήσει άλλοι υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υποσχεσιολογίας συνέχεια: Επαναφορά της 13ης σύνταξης βλέπει ο Κούλογλου!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 13:18

Στον ΣΥΡΙΖΑ το βρήκαν. Από τη μία δεν γνωστοποιούν στους χειμαζόμενους συνταξιούχους πόσο θα περικοπεί η σύνταξή τους από την Πρωτοχρονιά του 2019 –«κάντε υπομονή», λένε με σαδιστικό τρόπο τα κυβερνητικά στελέχη, παραπέμποντας στα… ΑΤΜ του Δεκεμβρίου– και από την άλλη έχουν αρχίσει τις αόριστες υποσχέσεις περί αποκατάστασης των απωλειών.

Οχι βέβαια με εκείνα τα περίφημα αντίμετρα με τα οποία επικοινωνιακά είχαν επιχειρήσει να κρύψουν το ότι ψήφισαν νέες περικοπές –τα αντίμετρα τα έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι. Τώρα οι του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχονται ανερυθρίαστα αυξήσεις εφόσον βγούμε από το 3ο Μνημόνιο.

Τελευταία περίπτωση ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. Ο οποίος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση -ή μια επόμενη- θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο κινήσεων στα χέρια της από τον Αύγουστο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, και για τον λόγο αυτό θα μπορέσει να προωθήσει αντισταθμιστικά μέτρα. Σε αυτά περιέλαβε και την επαναφορά της 13ης σύνταξης, η οποία έχει περικοπεί τα τελευταία χρόνια.

Οπως εξήγησε, θα πρέπει να αποτραπούν μέτρα όπως η περικοπή των συντάξεων (από 1/1/2019) και, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να ψηφιστούν αντισταθμιστικά μέτρα που στην πράξη θα ακυρώνουν τις όποιες μειώσεις.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η σημερινή ή μια μελλοντική κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει πλήρως την 13η σύνταξη – κανονικά και όχι ως εφάπαξ βοήθημα – γιατί η Ελλάδα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Ακόμη, επισήμανε πως η κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει εκ νέου στο τραπέζι κάποια συμφωνημένα μέτρα εάν το ΔΝΤ δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...