426
Το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν ιδιαίτερα ψυχρό | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Μετωπική Κυβέρνησης – ΝΔ μετά το τετ α τετ των αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2018, 11:33
Το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν ιδιαίτερα ψυχρό
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Μετωπική Κυβέρνησης – ΝΔ μετά το τετ α τετ των αρχηγών

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2018, 11:33

Σαράντα λεπτά. Τόσο κράτησε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγατο Μαξίου το πρωί του Σαββάτου, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ.

Ηταν μια συνάντηση που καθυστέρησε πολύ, λένε από τη ΝΔ και δεν έχουν άδικο. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να ενημερώσει ακόμα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πολύ προτού καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για να ζητήσει την άποψή τους και τη συναίνεση για ένα τόσο ακανθώδες εθνικό ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη είναι μια αρχή.

267504

Το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών δεν μπορεί φυσικά να χαρακτηριστεί θερμό, αφού ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Τσίπρα για καθαρά θεσμικούς λόγους, έχοντας προκαταβάλει τόσο την ένστασή του για τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού όσο και τη στάση της ΝΔ στο όλο ζήτημα.

267498

Ο κ. Μητσοτάκης προσήλθε και αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις. O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για την συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός.

Ακόμα και αν ήταν μια τυπική και για καθαρά θεσμικούς λόγους συνάντηση, όπως είχε προεξοφλήσει ο κ. Μητσοτάκης, σε ένα τετ α τετ διάρκειας 40 λεπτών δεν μπορεί παρά να ειπώθηκαν αρκετά πράγματα για το ζήτημα της ΠΓΔΜ ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

267503

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευε στο Μαξίμου, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος επίσης δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τη συνάντηση αλλά παρέπεμψε σε δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη αργότερα από το γραφείο του στη Βουλή.

Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη

Λίγο μετά την συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις από το γραφείο του στη Βουλή ασκώντας κριτική στον κ. Τσίπρα για την στάση του στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ.Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε: «Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς».

Η απάντηση του Μαξίμου

«Ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κος Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού», απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα», ανέφερε ακόμη στην ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...