331
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία προχωρά στην αποστολή βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου | ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

Βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου για τους Ελληνες του Παναμά

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 12:40
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία προχωρά στην αποστολή βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου
|ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / IntimeNews

Βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου για τους Ελληνες του Παναμά

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2020, 12:40

Τρεις κούτες με συνολικά 321 βιβλία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας μαζί με βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου έφτασαν στον Παναμά προκειμένου να διατεθούν προς χρήση από την ελληνική κοινότητα επιθυμώντας να διατηρηθεί ζωντανή η ελληνική ταυτότητα σε ολόκληρη την υφήλιο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι μαθητές που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία του Παναμά απαριθμούνται σε πάνω από 1.250 και, μάλιστα, δεν είναι μόνο ελληνικής καταγωγής. Η δε σημαντική προσφορά αυτών των εκπαιδευτικών μονάδων συμβάλλει στη διατήρηση και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής τηρώντας την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας.

Συνειδητή επιλογή η στήριξη της Ομογένειας

Ας σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτεία προχωρά στην αποστολή βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου αφού μόλις πριν από τρεις μήνες, με τη φροντίδα του πρωθυπουργικού γραφείου, υπό τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ξεπεράστηκαν ταχύτητα χρονοβόρες διαδικασίες και εστάλησαν βιβλία σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα στις ελληνικές κοινότητες της Βραζιλίας, του Περού, της Αργεντινής, της Ουρουγουάης και της Παραγουάης. Η ίδια ακριβώς συνταγή ακολουθήθηκε και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Κεντρικής Αμερικής με το Πρωθυπουργικό γραφείο να ανταποκρίνεται και στο συγκεκριμένο αίτημα που ήρθε μετά την αποστολή των βιβλίων στις πρώτες χώρες και το οποίο, μάλιστα, διεκπεραιώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ.

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, επωμίστηκε την υπουργική απόφαση για την αποστολή των βιβλίων και τη σκυτάλη πήρε η διεύθυνση Εκδόσεων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος μεριμνώντας για την άμεση διάθεσή τους. Σημαντικό ρόλο στον συντονισμό και την εποπτεία ανέλαβε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσων Πιπίνης, ενώ στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσσης και ο γ.γ. Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, φρόντισαν για την άμεση αποστολή των βιβλίων και την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Οι ελληνικές Αρχές στη μακρινή χώρα των δύο ωκεανών εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την ελληνική κυβέρνηση για την αποστολή των βιβλίων εξαίροντας το γεγονός πως αυτό κατέστη εφικτό εν μέσω εξαιρετικών δυσκολιών – λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.