491
|

Urban Stories: Ο Μίκυ Μάους στην Ακρόπολη

Ελένη Φωτίου 24 Οκτωβρίου 2019, 20:21

Urban Stories: Ο Μίκυ Μάους στην Ακρόπολη

Ελένη Φωτίου Ελένη Φωτίου 24 Οκτωβρίου 2019, 20:21

Πώς θα φανταζόσασταν άραγε το Μίκυ στην Αθήνα; Τουρίστα να τραβάει φωτογραφίες τον Παρθενώνα; Ή μήπως παρών στη διαμάχη Ποσειδώνα και Αθηνάς για το όνομα της πόλης; Να τρώει σουβλάκια στο Μοναστηράκι ή να λιάζεται στην αθηναϊκή ριβιέρα με το Ντόναλντ και τη Μίνι; Ή μήπως κάτι πιο περιπετειώδες; Να ποδοπατιέται -λόγου χάρη- από τους τσολιάδες στο Σύνταγμα;

Η αλήθεια είναι ότι ο Μίκυ δεν «επισκέφτηκε» ποτέ την Αθήνα μέχρι σήμερα. Έτσι τον φαντάστηκαν παιδιά κατά τη διάρκεια του πρώτου για φέτος κυριακάτικου εκπαιδευτικού προγράμματος στην Athens Comics Library. Η πρωτότυπη αυτή βιβλιοθήκη comics φιλοξενείται σε ένα ιστορικό κτίριο αρχιτεκτονικής του Ερνέστο Τσίλερ στου Ψυρρή, όπου στεγάζονται μερικές ακόμα από τις καινοτόμες επιχειρήσεις και πρωτοβουλίες του Impact Hub Athens και είναι αδιαμφισβήτητα ένας χώρος που αξίζει της προσοχής μας!

Η Athens Comics Library ιδρύθηκε από την Comicdom Press, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προώθηση της τέχνης των comics, που δημιούργησαν ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου – που είναι και ο εμπνευστής του ονόματος- και ο Δημήτρης Σακαρίδης. Με την καθοριστική σύμπραξη της Λήδας Τσενέ δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.comicdom.gr και οι ζυμώσεις στη δραστήρια αυτή ομάδα δημιουργών comics «γέννησαν» την Athens Comics Library που σήμερα φιλοξενεί 3000 τίτλους comics από όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον γνώσης, έμπνευσης και δημιουργίας.

Τα εργαστήρια για παιδιά καλλιεργούν τη φαντασία και πάνω από όλα την αυτοπεποίθηση. «Η δημιουργία comics είναι μια αφηγηματική μέθοδος, που έχει κι αυτή τις τεχνικές της. Ο Μιχάλης Διαλυνάς, με τον οποίο κάναμε κάποτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα μαζί, συνήθιζε να λέει στα παιδιά που εκστασιασμένα τον ρωτούσαν πώς γίνεται να σχεδιάζει τόσο καλά «Με πολλή προσπάθεια», αναφέρει η Βασιλεία Βαξεβάνη, συντονίστρια και εμψυχώτρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στα εργαστήρια τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα πιο αγαπημένα comics, θα μάθουν τα μυστικά των δημιουργών τους και θα δημιουργούν κάθε φορά τη δική τους μοναδική ιστορία. Από το εμβληματικό ποντίκι που έφτασε πια τα 100 χρόνια ζωής, στη Ρωμαϊκή Γαλατία και τον Asterix, το Snoopy και τη Hilda, το comic που έγινε σειρά στο Netflix, στα ξαδέρφια Bone, τον κόσμο του Naruto και τον υπερήρωα Shazam, στον κόσμο της πεντάχρονης Yotsuba και σε μια σχολική τάξη με τον Robin, τον Superman, τον Batman, την Wonder Woman, τον Flash…

H ομάδα πραγματοποιεί εργαστήρια εκτός του χώρου της, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, καθώς και εργαστήρια για σχολεία τις καθημερινές. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει το Baytna Hub για παιδιά προσφύγων και μεταναστών 2-6 ετών σε συνεργασία με την πρωτοβουλία Refugee Trauma και λειτουργεί ως δανειστική βιβλιοθήκη, αλλά και ως χώρος ανάγνωσης comics κατά τη διάρκεια των ωρών επίσκεψης για μικρούς και μεγάλους.

Info

Ηλικίες: Για παιδιά 7-12 ετών
Πότε; Κυριακές 11:00 – 12:30
Πού; Athens Comics Library, Καραΐσκάκη 28, Ψυρρή
Για κράτηση στα εργαστήρια της Κυριακής, στείλτε μήνυμα με τα στοιχεία σας (ημερομηνία, ονοματεπώνυμο συνοδού, ονοματεπώνυμο παιδιού, ηλικία παιδιού, τηλέφωνο) στο [email protected] Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα http://athenscomicslibrary.gr/.