318
Με design βγαλμένα από κάποιο κόμικ το Aptera sEV υπόσχεται στους κατόχους του γρήγορη, ασφαλή και φιλική στο περιβάλλον μετακίνηση | Aptera

To πρώτο ηλεκτρικό όχημα που δεν χρειάζεται επαναφόρτιση

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2020, 16:23
Με design βγαλμένα από κάποιο κόμικ το Aptera sEV υπόσχεται στους κατόχους του γρήγορη, ασφαλή και φιλική στο περιβάλλον μετακίνηση
|Aptera

To πρώτο ηλεκτρικό όχημα που δεν χρειάζεται επαναφόρτιση

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2020, 16:23

H Aptera Motors ιδρύθηκε το 2005 στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια ως μια νεοφυής εταιρεία με στόχο την κατασκευή προηγμένης τεχνολογίας και μοντέρνας αισθητικής οχημάτων που θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στην συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που επιχειρεί τώρα με ένα νέο φουτουριστικό της μοντέλο. Πρόκειται για ένα διθέσιο τρίτροχο όχημα που αποτελείται από ανθρακονήματα, κέβλαρ και ίνες κάνναβης. Η εταιρεία αναφέρει ότι πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα αλλά λέει ότι θα μπορούσαμε να το ονομάζουμε και «αυτόκυκλο» όχημα.

Το Aptera sEV, όπως ονομάζεται το μοντέλο, κινείται με ηλιακή ενέργεια και καταγράφεται ως το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το οποίο μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων αστικών περιοχών χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Autoevolution οι εξωτερικές επιφάνειες του διθέσιου οχήματος είναι καλυμμένες από ηλιακούς συλλέκτες που παρέχουν ενεργειακή αυτονομία για περίπου 75 χλμ., απόσταση που καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες των περισσότερων κατοίκων αστικών περιοχών που χρησιμοποιούν αυτοκίνητο στις μετακινήσεις τους.

Τα χαρακτηριστικά

Αν κάποιος θέλει επιπλέον αυτονομία, στο Aptera sEV προσαρμόζεται μια μπαταρία που του προσφέρει πάνω από χίλια χλμ. με μια μόνο φόρτιση. Το όχημα είναι αρκετά γρήγορο αφού αναπτύσσει ταχύτητες που φτάνουν τα 180 χλμ./ώρα ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι είναι απόλυτα ασφαλές, αφού έχει περάσει με επιτυχία όλες τις σχετικές δοκιμές.

H καμπίνα του οχήματος προσφέρει όλες τις απαραίτητες σύγχρονες εφαρμογές και ανέσεις (Aptera)

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του για τα πρώτα περίπου 18 χιλιάδες χλμ. το όχημα δεν χρειάζεται κανενός είδους εργασία ή συντήρηση. Κατά τον προγραμματισμό της εταιρίας οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2021 και οι τιμές θα κυμαίνονται από 26 χιλιάδες δολάρια για την στάνταρντ έκδοση έως 47 χιλιάδες δολάρια αναλόγως του επιπλέον εξοπλισμού που θα θελήσει κάποιος να διαθέτει το δικό του όχημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News