287
Το Facebook αντιμετωπίζει έντονη κριτική σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών | Reuters

Τι θέλει να πετύχει ο Ζάκερμπεργκ με την ενοποίηση WhatsApp, Instagram και Messenger

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 22:19
Το Facebook αντιμετωπίζει έντονη κριτική σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών
|Reuters

Τι θέλει να πετύχει ο Ζάκερμπεργκ με την ενοποίηση WhatsApp, Instagram και Messenger

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2019, 22:19

Σχέδια ενοποίησης των υπηρεσιών μηνυμάτων με το Instagram, το WhatsApp και το Facebook Messenger ετοιμάζει το Facebook.

Σύμφωνα με τους New York Times και το BBC, ενώ οι τρεις αυτές εφαρμογές θα παραμείνουν φαινομενικά ως έχουν, σε βαθύτερο επίπεδο όλα τα μηνύματα θα έχουν τη δυνατότητα να «ταξιδεύουν» αποκλειστικά μεταξύ των τριών αυτών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Facebook στο BBC, πρόκειται για μία διαδικασία η οποία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο.

Η ιδέα αποτελεί προσωπικό πρότζεκτ του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Η ενοποίηση των υπηρεσιών αυτών πρακτικά σημαίνει ότι κάθε χρήστης του Facebook θα έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί απευθείας με κάποιον που έχει μόνο λογαριασμό στο WhatsApp, κάτι που προς το παρόν δεν είναι εφικτό.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων που γίνεται και οι χρήστες επιθυμούν την επικοινωνία να είναι απλή, αξιόπιστη και εμπιστευτική» αναφέρει το Facebook σε επίσημη δήλωσή του.

«Προσπαθούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα ανταλλαγής μηνυμάτων, κάνοντάς τα απολύτως κρυπτογραφημένα και εξετάζοντας τρόπους που θα διευκολύνουν την επικοινωνία ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς σε διαφορετικά δίκτυα» προσθέτει.

Το έργο της ενοποίησης των τριών υπηρεσιών έχει ήδη ξεκινήσει και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζάκερμπεργκ πιέζει ώστε το σχέδιο να καταστήσει την τριάδα των υπηρεσιών στο να γίνουν «χρήσιμες», αυξάνοντας τον χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες σε αυτές.

«Συνδυάζοντας αποτελεσματικά όλους τους χρήστες της σε μια τεράστια ομάδα, το Facebook θα μπορεί ν’ ανταγωνιστεί αποτελεσματικά τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων των ανταγωνιστριών εταιρειών Google και Apple», εκτιμά η Μακένα Κέλι από το ενημερωτικό σάιτ τεχνολογίας The Verge.

Η απόφαση έρχεται σε μία περίοδο που το Facebook αντιμετωπίζει επανειλημμένα κριτική πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφαλή διαχείριση των δεδομένων των χρηστών.