Γλυκόξινο χοιρινό. Εκτός από το συγκεκριμένο πιάτο της κινεζικής κουζίνας ο μηλίτης συνοδεύει πολύ ευχάριστα σχεδόν όλα τα πιάτα της ασιατικής κουζίνας ακόμη και ελαφριά κάρι.
Ψητό κοτόπουλο. Η απαλή γεύση του ταιριάζει με τον μηλίτη ενώ καλό είναι να τον αποφεύγετε με κόκκινα κρέατα και φιλέτα γιατί η έντονη γεύση τους μπορεί να εξαφανίσει τη δική του.
Κοκτέιλ. Η μιμόζα γίνεται παραδοσιακά με σαμπάνια και χυμό πορτοκαλιού αλλά η σαμπάνια μπορεί να αντικατασταθεί με μηλίτη. Ο μηλίτης εξάλλου μπορεί να αντικαταστήσει το αφρώδες κρασί σε οποιοδήποτε κοκτέιλ.
