263
Η Blue Origin έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχέδιο του διαστημικού σταθμού που θέλει η εταιρεία να κατασκευάσει | Blue Origin

Orbital Reef: Μπίζνες στο Διάστημα, το επόμενο σχέδιο του Τζεφ Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 18:48
Η Blue Origin έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχέδιο του διαστημικού σταθμού που θέλει η εταιρεία να κατασκευάσει
|Blue Origin

Orbital Reef: Μπίζνες στο Διάστημα, το επόμενο σχέδιο του Τζεφ Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 18:48

Η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία Sierra Space και την Boeing για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού διαστημικού σταθμού. Ο σταθμός αυτός θα ονομάζεται «Orbital Reef» (σ.σ. Τροχιακός Υφαλος) και θα σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως ένα διαστημικό επιχειρηματικό πάρκο, όπως το χαρακτηρίζουν οι εμπνευστές του.

Σε αυτό τον σταθμό θα υπάρχουν εγκαταστάσεις για να πραγματοποιούνται διαφόρων ειδών εργασίες. Από κινηματογραφικά γυρίσματα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, μέχρι επιστημονικές έρευνες. Θα υπάρχει όμως εξοπλισμός και υποδομή παροχής υπηρεσιών ψυχαγωγίας και αναψυχής.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC o σταθμός αυτός θα διαθέτει χώρους συνολικού εμβαδού περίπου τριών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και δυνατότητα φιλοξενίας δέκα ατόμων. Στην κατασκευή του «Orbital Reef» θα συμμετέχουν επίσης οι εταιρείες Redwire Space και Genesis Engineer, καθώς και το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες για τη διαδικασία της κατασκευής του σταθμού, το χρονοδιάγραμμα, αλλά και το κόστος του.

Κινητικότητα στο Διάστημα

Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στον τομέα της κατασκευής νέων διαστημικών σταθμών από τη στιγμή που ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) είναι πλέον γερασμένος και οι διαστημικές εταιρείες που τον χρησιμοποιούν έχουν αποφασίσει να τον εγκαταλείψουν. Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να στέλνει στον ISS δικούς της κοσμοναύτες το 2025, ενώ οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και οι άλλες χώρες που χρησιμοποιούν τον σταθμό έχουν μεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη λειτουργία του μέχρι το 2030, αλλά αναζητούν νέες λύσεις. Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν αποφασίσει τη δημιουργία ενός νέου διαστημικού σταθμού που θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News