327
Το Grecotel Kos Imperial Thalasso, όπου πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο Ανοσολογίας |

Στο νησί του Ιπποκράτη το Διεθνές Συνέδριο Ανοσολογίας

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 12:45
Το Grecotel Kos Imperial Thalasso, όπου πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο Ανοσολογίας
|

Στο νησί του Ιπποκράτη το Διεθνές Συνέδριο Ανοσολογίας

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 12:45

Μία από τις πιο σημαντικές σε παγκόσμιο επίπεδο ιατρικές συναντήσεις, το Διεθνές Συνέδριο Ανοσολογίας, ολοκληρώθηκε χθες στην Κω, στο νησί του πατέρα της ιατρικής, του Ιπποκράτη.

Πρόκειται για ένα συνέδριο όπου ανταλλάσσονται επιστημονικές απόψεις για την τελευταία αιχμή της ιατρικής επιστήμης, την ανοσολογία, η οποία είναι ο κλάδος που δημιουργεί φάρμακα και εμβόλια με στόχο να εκπαιδεύσουν το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να επιτίθεται σε «εισβολείς», είτε αυτό λέγεται καρκίνος, είτε λοίμωξη.

Από μία διαφορετική οπτική γωνία, πρόκειται για ακόμη μία απόδειξη ότι ο συνεδριακός τουρισμός στη χώρα μας αναπτύσσεται, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και μάλιστα σε μέρη όπου υπάρχει και ιδιαίτερος συμβολισμός, όπως η Κως.

Το «Human & Translational Immunology Conference 2019», ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 154 συμμετεχόντων στο Grecotel Kos Imperial Thalasso και υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής ήταν ο ελληνικής καταγωγής Πίτερ Κατσίκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Εράσμους του Ρότερνταμ και πρώην ειδικευόμενος του έλληνα καθηγητή ανοσολογίας Χαράλαμπου Μουτσόπουλου.

Στο ίδιο συνέδριο συμμετείχαν ειδικοί όπως ο Μπάλι Πούλεντραλ από το τμήμα παθολογοανατομίας, μικροβιολογίας και ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Stanford του Σαν Φρανσίσκο, ο Στίβεν Σόνμπεργκερ από το ινστιτούτο ανοσολογίας και αλλεργιολογίας La Jolla της Καλιφόρνιας, καθώς επίσης και ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Nature Immunology, Τζέιμι Ουίλσον.

Οι κύριες εργασίες του συνεδρίου, καθώς και η διαδραστική παρουσίαση των εργασιών, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα «Ιπποκράτης», ενώ πέραν των συνεδριακών χώρων, όλο το εύρος των πολυτελών εγκαταστάσεων, οι κοινόχρηστοι χώροι, τα 8 εστιατόρια και μπαρ του ξενοδοχείου αξιοποιήθηκαν για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Σύνεδροι και μέλη της επιστημονικής και ιατρικής κοινότητας, διέμειναν στα δωμάτια του Grecotel Kos Imperial Thalasso απολαμβάνοντας εγκάρδια φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών.

Το πολυτελές Grecotel Kos Imperial Thalasso σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Κω, αποτελεί ένα εξωτικό, επίγειο παράδεισο αφιερωμένο στις καλοκαιρινές διακοπές όλης της οικογένειας, αλλά και ιδανικό χώρο για τη διοργάνωση επαγγελματικών συνεδρίων. Σε μια έκταση 100 στρεμμάτων, το κεντρικό κτίριο και το χωριουδάκι με τα bungalows, βρίσκονται μπροστά από την αμμουδιά και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ενώ εντυπωσιακά σαλόνια και σκεπαστές βεράντες δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.