218
|

Στη Θεσσαλονίκη η έκθεση «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος»

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 17:07

Στη Θεσσαλονίκη η έκθεση «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος»

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2019, 17:07

Tο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), διοργανώνουν την έκθεση «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η τέχνη».

Πρόκειται για μια έκθεση εξαιρετικού ενδιαφέροντος με πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και εικαστικές προεκτάσεις. Τα ορυκτά αποτελούν μέρος της ζωής των ανθρώπων. Χωρίς αυτά δεν ζούμε, αφού βρίσκονται παντού γύρω μας, είτε στο φαγητό που τρώμε, στις μετακινήσεις, την επικοινωνία μας, την εργασία, την σύγχρονη τεχνολογία, την τέχνη και  σε πολλαπλές μορφές της καθημερινότητας μας αλλά και των επιστημών του μέλλοντος.

Δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τη συνδρομή του ΣΜΕ και παρουσιάζεται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο νέο κτήριο στο λιμάνι (Προβλήτα Α΄), προκειμένου να φιλοξενηθεί και να προβληθεί στο ευρύ κοινό της  Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, ύστερα από την μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε στην Αθήνα από μικρούς και μεγάλους.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του ΣΜΕ, ο οποίος έχει και την οργανωτική φροντίδα της έκθεσης.

Παράλληλα με τα εκθέματα θα υπάρχει προβολή βίντεο και ξεναγήσεις όπου θα παρουσιάζεται η ιστορία των ορυκτών σε κάθε εποχή από την αρχαιότητα έως σήμερα και πως αυτά συνδέονται με τη σύγχρονη τεχνολογία  αλλά και την εξέλιξη της επιστήμης.

Info

Διάρκεια έκθεσης: 7 Οκτωβρίου 2019- 31 Μαΐου 2020.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30-14.30.

Είσοδος δωρεάν.