290
|

Μιλώντας για τέχνη

Avatar protagon.import 14 Φεβρουαρίου 2014, 01:19

Μιλώντας για τέχνη

Avatar protagon.import 14 Φεβρουαρίου 2014, 01:19

Το περιοδικό Ιστορία της Τέχνης και οι εκδόσεις futura σας προσκαλούν στην επίσημη παρουσίαση του πρώτου τεύχους που κυκλοφόρησε και βρίσκεται πλέον στα βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας. Πρόκειται για το μοναδικό στη χώρα μας περιοδικό ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσανατολισμού, με εξειδίκευση στο πεδίο της ιστορίας και της θεωρίας της τέχνης από την Αναγέννηση έως τις μέρες μας.

Η πορεία του πρώτου τεύχους τόσο από πλευράς κυκλοφορίας όσο και από πλευράς επαινετικών σχολίων, που είτε δημοσιεύθηκαν στον Τύπο είτε έφθασαν στη Σύνταξη, ενισχύει τη βεβαιότητα ότι το κοινό που ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την τέχνη και την ιστορία της στην Ελλάδα και τον κόσμο, αυξάνεται εντυπωσιακά και στη χώρα μας.

Το περιοδικό, πεδίο ανεξάρτητου επιστημονικού διαλόγου, απευθύνεται ταυτοχρόνως και στο συνεχώς αυξανόμενο κοινό των φιλότεχνων, στους φοιτητές, στους καλλιτέχνες, στους συλλέκτες, στους επαγγελματίες του χώρου (επιμελητές μουσείων, χώρων τέχνης, πολιτιστικών φορέων και ιδρυμάτων) και γενικότερα σε όλους εκείνους που επιθυμούν να προσεγγίσουν τα καλλιτεχνικά φαινόμενα, εντός και εκτός Ελλάδας, με έναν έγκυρο και ουσιαστικό τρόπο.

Τη διεύθυνση του περιοδικού έχει ο Νίκος Δασκαλοθανάσης, καθηγητής ιστορίας της τέχνης στην ΑΣΚΤ, ενώ τη συντακτική ομάδα απαρτίζουν ο Παναγιώτης Ιωάννου, επίκουρος καθηγητής ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Τιτίνα Κορνέζου, λέκτορας ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Άννυ Μάλαμα, επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν ο Νίκος Δασκαλοθανάσης (Διευθυντής Σύνταξης) και ο Μιχάλης Παπαρούνης (εκδόσεις futura), ενώ θα παρευρεθούν τα μέλη της Συντακτικής Ομάδας και οι συνεργάτες του περιοδικού.

Το περιοδικό κυκλοφορεί δύο φορές το χρόνο, Χειμώνα και Άνοιξη. Για μια αναλυτική παρουσίαση του πρώτου τεύχους και της έκδοσης συνολικότερα, μπορείτε να επισκεφτείτε το ιστολόγιο του περιοδικού ή τη σελίδα στο facebook.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στις 12.30 μ.μ.

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5, Aίθριο Στοάς Βιβλίου, 210 32 49 588

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News