357
Η πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ Ρένα Μπαρδάνη |

Ανοιξε το συνέδριο του ΕΛΙΝΥΑΕ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 19:00
Η πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ Ρένα Μπαρδάνη
|

Ανοιξε το συνέδριο του ΕΛΙΝΥΑΕ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 19:00

Οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΕΛΙΝΥΑΕ στο Μέγαρο Μουσικής άρχισαν στη Δευτέρα, με «στόχο να ενεργοποιήσει και να φέρει κοντά όλες αυτές τις δυνάμεις της εργασίας και της κοινωνίας που πιστεύουν και συνεργάζονται, ώστε να βελτιώνονται συνεχώς όχι μόνο οι επαγγελματικές συνθήκες αλλά και αυτές της διαβίωσης», όπως τόνισε η πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρένα Μπαρδάνη.

Οι αλλαγές τις οποίες θα συζητήσουν οι εισηγητές από διάφορους επιστημονικούς και επιχειρηματικούς χώρους και θα αναλύσουν, είναι ποικίλες, συνεχείς και έρχονται με μεγάλη «ταχύτητα».

Οι αλλαγές δεν αντιμετωπίζονται μέσα στα λιγότερο η περισσότερο στενά πλαίσια του καθενός ή της κάθε ομάδας. Οι αλλαγές απαιτούν συνεργασίες , συνέργειες και συντονισμένες δράσεις . Απαιτούν δυναμικές πρωτοβουλίες που στηρίζονται στη συμπληρωματικότητα μέσα σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής, προσφοράς και ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ επισήμανε με έμφαση ότι συντεχνιακές αντιλήψεις , μικροπολιτικές συμπεριφορές, ξεπερασμένες από την πραγματικότητα αντιλήψεις δεν έχουν θέση στο μέλλον που οφείλουμε να δημιουργήσουμε. Διλήμματα και διχαστικές νοοτροπίες είναι έξω από τις προσπάθειες αυτές . «Το όραμα μας είναι η προαγωγή της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία και η εμπέδωση της νοοτροπίας πρόληψης με την συνέργεια και προς όφελος επιχειρήσεων, εργαζομένων και της κοινωνίας».

Απευθυνόμενη στον υπουργό Εργασίας τόνισε ότι «στο νέο εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται μπροστά μας, και στο οποίο όλοι συμμετέχουμε, οι προκλήσεις για την Υγεία και την Ασφάλεια είναι μεγάλες».

Το ΕΛΙΝΥΑΕ τα τελευταία χρόνια εντατικοποίησε τις προσπάθειες για ταχύτερη και ποιοτική ανταπόκριση στις σύγχρονες προκλήσεις, με ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, βελτίωση εσωτερικής οργάνωσης, ενίσχυση εξωστρέφειας και προγραμματισμό νέων δράσεων και συνεργασιών. «Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στη προσπάθεια της Πολιτείας ώστε η κινητοποίηση που άρχισε μερικές δεκαετίες πριν, με την υποστήριξη σύγχρονου κανονιστικού πλαισίου, να ριζώσει και να αποδώσει καρπούς», τόνισε η κ. Μπαρδάνη.

Παραφράζοντας τη γνωστή φράση του Χόκινς «Δεν φοβόμαστε την αλλαγή, αλλά την αξιοποιούμε προς όφελος μας» ανταποκρινόμαστε στην αλλαγή, ενεργούμε προ-δραστικά, με διορατικότητα, επιδιώκουμε την δραστηριοποίηση όλων των επιχειρήσεων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων, όλων των εργαζομένων, νέων και με ατόμων με μεγαλύτερη εμπειρία. Είναι λοιπόν σημαντικό όλοι εμείς , κοινωνικοί εταίροι, Πολιτεία, ακαδημαϊκή κοινότητα να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό και να δημιουργήσουμε από κοινού τις απαραίτητες συνεργίες για ένα ασφαλές και υγιές μέλλον για όλους».