323
Εικόνα από το εργοστάσιο της Morgan Motor στο Μάλβερν του Γουόρστερσαϊρ | Morgan Motor Company/Facebook

Στα χέρια Ιταλών η βρετανική Morgan Motor Company

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 17:49
Εικόνα από το εργοστάσιο της Morgan Motor στο Μάλβερν του Γουόρστερσαϊρ
|Morgan Motor Company/Facebook

Στα χέρια Ιταλών η βρετανική Morgan Motor Company

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 17:49

Στα χέρια ιταλικής επενδυτικής εταιρείας περνά η Morgan Motor Company, μια από τις τελευταίες αυτοκινητοβιομηχανίες που είχαν μείνει υπό βρετανική ιδιοκτησία.

Η εταιρεία που είναι διάσημη για τα χειροποίητα σπορ αυτοκίνητά της, ανακοίνωσε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της στην ιταλική Investindustrial, που έχει ήδη στην κατοχή της μετοχές σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανάμεσά τους την Aston Martin και την κατασκευάστρια μοτοσυκλετών Ducati.

Δεν έγινε γνωστό πόσο κόστισε η εξαγορά της Morgan Motor Company, που ανακοινώθηκε μετά το Σαλόνι της Γενεύης, πάντως μετοχές θα κρατήσουν οι διευθυντές και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1909 και πουλά περίπου 700 χειροποίητα σπορ αυτοκίνητα. Οι επίδοξοι αγοραστές συχνά μπαίνουν σε λίστα αναμονής για έξι μήνες.To 2018, είχε τζίρο 39,3 εκατ. ευρώ και κέρδη 3,7 εκατ. ευρώ.

«Εχοντας εξετάσει προσεκτικά όλες τις επιλογές για τη μελλοντική επιτυχία της Morgan, η οικογένεια συμπέρανε ότι η νέα ιδιοκτησία υπό την Investindustrial, έχει τους πόρους για να εξασφαλίσει το μέλλον της Morgan», δήλωσε η Τζιλ Πράις, μέλος της οικογένειας και η μακροβιότερη διευθύντρια της εταιρείας, όπως αναφέρει η Guardian.

Εικόνα από τη διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας

Από την πλευρά του, ο Αντρέα Μπονόμι, πρόεδρος της ιταλικής Investindustrial, είπε: «Τα χειροποίητα βρετανικά αυτοκίνητα της Morgan είναι ορόσημα στη βιομηχανία. Εχουμε παρακολουθήσει στενά την εταιρεία και έχουμε δει την πρόοδό της εδώ και καιρό και διαπιστώσαμε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες να αναπτυχθεί διεθνώς, διατηρώντας όμως, την χειροποίητη κληρονομιά της, που βρίσκεται στην καρδιά της Morgan Motor Company. Πιστεύουμε ότι η βρετανική παράδοση και οι βρετανικές μάρκες είναι μοναδικές και έχουν σημαντική θέση στον κόσμο».