Σομελιέ νερού; Και όμως υπάρχουν!
. | Shutterstock
Θέματα

Σομελιέ νερού; Και όμως υπάρχουν!

Χρησιμοποιούνται πλέον και για το νερό όροι του κρασιού όπως «ποικιλία», «αίσθηση στο στόμα» και «τερουάρ». Με premium νερά από παγόβουνα και εμφιαλωμένες συχνότητες ήχων και χρωμάτων, το απλό H2O έχει εξελιχθεί από πηγή ζωής σε είδος πολυτελείας
Κική Τριανταφύλλη

«Στην Αμερική, οι άνθρωποι δεν ξέρουν καν από πού προέρχεται το νερό. Νομίζουν ότι το πόσιμο νερό είναι το ίδιο με το νερό της πηγής», λέει o Ρίζε στον Guardian. Δεν γνωρίζουν καν ότι το νερό είναι παλιότερο και από τον ήλιο, μας θυμίζουν οι New York Times. Εν τω μεταξύ σε ταμπέλες βιομηχανικά επεξεργασμένων και εμφιαλωμένων νερών κάποιοι δεν διστάζουν να αναγράφουν τη λέξη «υγιεινό».  Μην το πιστεύετε: « Όταν λέει “υγιεινό” στη συσκευασία, πιθανότατα δεν είναι», λέει ο Μάικλ Πόλαν, συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφή, μύθοι και προπαγάνδα» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος). Το καλύτερο νερό προέρχεται από πηγές σε παρθένες περιοχές, συνήθως απομακρυσμένες και δεν έχει υποστεί απολύτως καμία επεξεργασία.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τη νομοθεσία υπάρχουν τρεις αναγνωρισμένες κατηγορίες:

Exit mobile version