869
|

Oταν η υγεία συνάντησε την ασφάλεια

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 19:10

Oταν η υγεία συνάντησε την ασφάλεια

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 19:10

Η ιστορία του δεν είναι μοναδική. Όπως ισχύει και για χιλιάδες άλλους Έλληνες, οι οικονομικές αλλαγές που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα, έχουν αλλάξει τις προτεραιότητές του. Θέλει να εξασφαλίσει  ότι ο ίδιος και η οικογένειά του (σύζυγος και παιδιά), θα είναι, βρέξει – χιονίσει, πλήρως καλυμμένοι σε θέματα νοσηλείας.  Και όχι μόνο: γνωρίζουμε όλοι ότι η πρόληψη είναι εξίσου σημαντική.

Οι ίδιοι λόγοι που τον έκαναν να ψάχνει προγράμματα ασφάλισης υγείας ήταν και αυτοί που του δημιουργούσαν ανασφάλεια: Αν και τα πράγματα πήγαιναν καλά για την ώρα εκείνος συνεχώς σκεφτόταν ότι οι «οικονομικές αλλαγές» της χώρας, μπορεί σύντομα να επηρέαζαν και την τσέπη του.  Για αυτούς ακριβώς τους λόγους ήθελε την πλέον ευέλικτη λύση, που θα του προσφέρει όμως ταυτόχρονα ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Να έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει όποτε χρειαστεί τη συμμετοχή του και το επίπεδο κάλυψης στα νοσήλια, ενώ την ίδια ώρα να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα πιο σύγχρονα νοσηλευτικά ιδρύματα και διαγνωστικά κέντρα της χώρας για τις επισκέψεις σε γιατρούς και τις εξετάσεις. Και, φυσικά, να νιώθει ασφαλής: ό,τι και να συμβεί να έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί.

Το πρόγραμμα που βρήκε να του ταιριάζει ονομάζεται Full [Health], είναι της Εθνικής Ασφαλιστικής, και έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά: Με υψηλό ετήσιο όριο κάλυψης σε περίπτωση νοσηλείας – έως και 1,5 εκατομμύρια ευρώ! Με ελεύθερη επιλογή για το νοσοκομείο που θα τον περιθάλψει και τον ιατρό που θα τον φροντίσει. Ακόμα μπορεί να διαλέξει μέχρι και τη θέση νοσηλείας στο νοσοκομείο. Και το σημαντικότερο; Μπορεί ο ίδιος να ορίσει το ποσό συμμετοχής του στα έξοδα νοσηλείας, ανάμεσα σε έξι διαφορετικές επιλογές:  0 €, 500 €, 1.500 €, 3.000 €, 6.000 € ή 10.000 € κατά έτος.

Η ευελιξία του ασφαλιστικού προγράμματος υγείας που βρήκε δεν περιορίζεται στα νοσήλια. Δυνατότητες επιλογής δίνονται και στο ποσό κάλυψης των διαγνωστικών εξετάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Για την κάλυψη των εξόδων διαγνωστικών εξετάσεων μπορεί να επιλέξει το ετήσιο ποσό κάλυψης που επιθυμεί, με δυνατότητα επιλογής του ποσοστού συμμετοχής του στα έξοδα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Επιπλέον, ο ασφαλισμένος έχει στη διάθεσή του έναν δωρεάν ετήσιο προληπτικό έλεγχο και προνομιακές παροχές και επιπλέον δωρεάν υπηρεσίες μέσω Συμβεβλημένου Ομίλου Υγείας: επισκέψεις σε ιατρούς, οδοντιατρική φροντίδα, φυσιοθεραπευτική φροντίδα, δεύτερη γνώμη ιατρού.

Το πρόγραμμα Full [Health] της Εθνικής Ασφαλιστικής  είναι για όλη του την οικογένεια – με την ίδια ευελιξία καλύπτει παιδιά από ενός μηνός έως 18 ετών και ενήλικες έως 65 χρόνων. Από αυτή την ηλικία έως και τα 70 υπάρχει και πάλι δυνατότητα εισόδου στο πρόγραμμα, μόνο που ο ασφαλισμένος θα πρέπει να επιλέξει ποσό συμμετοχής στα έξοδα ανάμεσα στα 1.500, 3.000 ή 6.000 ευρώ ανά νοσηλεία. Το ηλικιακό όριο ανεβαίνει μέχρι και τα 75 στις διαγνωστικές εξετάσεις, με κάλυψη έως 2.000 ευρώ το χρόνο και 10% συμμετοχή του ασφαλισμένου στα έξοδα.

Και φυσικά, ισχύει το όσο περισσότεροι, τόσο μεγαλύτερο το όφελος: με εκπτώσεις από 20% για τον/την σύζυγο, 30%, 40%  και 50%  στα τρία πρώτα παιδιά αντίστοιχα, και δωρεάν ασφάλιση υγείας από το τέταρτο παιδί και μετά, το κόστος ασφάλισης ολόκληρης της οικογένειας μειώνεται σημαντικά.

Όμως οι μειώσεις κόστους δεν σταματούν εδώ: ανάλογα με την επιλογή του νοσοκομείου το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα νοσηλείας μπορεί να μειωθεί κατά 50% ή ακόμα και να μηδενιστεί. Μείωση του ποσού συμμετοχής κατά 50% προβλέπεται και σε περίπτωση επέμβασης χωρίς νοσηλεία ή για βραχεία νοσηλεία σε συμβεβλημένα με την Εθνική Ασφαλιστική νοσηλευτικά ιδρύματα.

Επιπλέον οφέλη προκύπτουν από τα επιδόματα: παρέχεται το ημερήσιο επίδομα νοσηλείας ή το χειρουργικό επίδομα, όταν ο ασφαλισμένος αποφασίσει να μην ενεργοποιήσει το Full [Health] για τα έξοδα νοσηλείας του. Ή παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας ιατρικών πράξεων έως 1.000 ευρώ το χρόνο σε συμβεβλημένα νοσοκομεία. Ακόμα προκύπτει όφελος και από την κάλυψη εξόδων που μπορεί να προκύψουν για τον ασφαλισμένο πριν ή και μετά τη νοσηλεία.

Και αν ο ασφαλισμένος το επιθυμεί, η ευελιξία του Full [Health] επεκτείνεται και σε έξτρα καλύψεις για την προστασία του από τις αρνητικές επιπτώσεις ενός ατυχήματος (πρόγραμμα Full [Health]- Κάλυψη Εξόδων από Ατύχημα). Επίσης, υπάρχει ανάλογη κάλυψη για άμεση ιατρική βοήθεια σε περίπτωση ξαφνικής ασθένειας ή ατυχήματος έτσι ώστε o ασφαλισμένος να βρεθεί άμεσα στο κατάλληλο περιβάλλον για τη φροντίδα της υγείας του (πρόγραμμα Full [Health] -Κάλυψη Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας).

Πώς όμως μπορεί κάποιος να πετύχει τη μέγιστη ασφαλιστική κάλυψη; Για την κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών σε περίπτωση εμφάνισης σοβαρής ασθένειας, η Εθνική Ασφαλιστική παρέχει το Πρόγραμμα Ασφάλισης Σοβαρών Ασθενειών που δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να ανταπεξέλθει στις αυξημένες οικονομικές ανάγκες που θα δημιουργηθούν σε μια περίπτωση σοβαρής ασθένειας, Η κάλυψη αυτή μπορεί να επιλεγεί συμπληρωματικά με την ασφάλιση νοσηλείας Full [Health]. Πολύ σημαντική επίσης είναι και η Ασφάλιση Διαρκούς Ολικής Ανικανότητας από εργασία, που παρέχει επιπλέον οικονομική προστασία για την περίπτωση που οποιαδήποτε αιτία έχει ως συνέπεια τη διαρκή ολική ανικανότητα για εργασία και επομένως την απώλεια των εσόδων του ασφαλισμένου από τη διακοπή της εργασίας του.

Στην ομάδα προγραμμάτων Full [Health] ιδανικές λύσεις ασφάλισης προσφέρονται και για άτομα με σοβαρό ιατρικό ιστορικό: έξοδα νοσηλείας και διαγνωστικών εξετάσεων καλύπτονται σε αυτές τις περιπτώσεις από τα εξειδικευμένα προγράμματα Full [Health] Ειδικό 4U και Full Μέριμνα 4U.

Η ιστορία του μπορεί να μην είναι μοναδική. Όμως, η ξενοιασιά που νιώθει πλέον είναι!