571
Το Oris Aquis Date Relief του 2019: ένα εξαιρετικό ρολόι με κορυφαία σχέση ποιότητας - τιμής | Oris

Oris: Αυτός θα είναι ο δικός σου Χρόνος!

Avatar Advertorial 30 Δεκεμβρίου 2019, 13:01
Το Oris Aquis Date Relief του 2019: ένα εξαιρετικό ρολόι με κορυφαία σχέση ποιότητας - τιμής
|Oris

Oris: Αυτός θα είναι ο δικός σου Χρόνος!

Avatar Advertorial 30 Δεκεμβρίου 2019, 13:01

O Ντάμιεν ήταν ξυλουργός από τα 14 του. Μια «τρελή» ιδέα ενός φίλου του να φτιάξει μια τσάντα από ξύλο, τον έκανε να ανακαλύψει πόσο πολύ του άρεσε να σχεδιάζει. Σήμερα o Ντάμιεν μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο ξυλουργείο του στην εξοχή και στο εργαστήριο στην πόλη, όπου κατασκευάζει χειροποίητες τσάντες από δέρμα και ξύλο. Και είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

Το ίδιο και ο Ζαν Μπατίστ, που έγινε μάγειρας κόντρα στη βούληση της οικογένειάς του. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης εστιατορίων, βραβευμένων με αστέρι Μισλέν.

H Σολέν πάλι, ακολούθησε από μικρή την κλίση της και είναι πλέον μια διεθνώς καταξιωμένη καλλιτέχνης με εξειδίκευση στις τοιχογραφίες.

Στον σχεδιασμό των μηχανισμών και των ρολογιών Oris «όλα έχουν σημασία». Τίποτα δεν γίνεται μόνο για το «φαίνεσθαι»

Ιστορίες σαν και αυτές, ανθρώπων δεξιοτεχνών, μαστόρων και καλλιτεχνών, ανθρώπων που “πιάνουν” τα χέρια τους και, κυρίως, έχουν τον χαρακτήρα να ακολουθούν με πάθος τον δικό τους δρόμο, είναι ιστορίες πραγματικών ανθρώπων – και ίσως μοιάζουν με τη δική σου ιστορία.

Είναι οι ιστορίες που αρέσουν και τις οποίες αγκαλιάζει η Oris, η μάρκα που από το 1904 κατασκευάζει αυτόματα μηχανικά ρολόγια στο Hölstein της Ελβετίας και αποτελεί σήμερα μια από τις καλύτερες στο είδος της σε όλον τον κόσμο, με κορυφαία σχέση ποιότητας – τιμής.

Το εργοστάσιο – έδρα της Oris στο Hölstein της Ελβετίας σε εικόνα του 1929

“Go your own way”, να ακολουθείς δηλαδή τον δικό σου δρόμο και τρόπο, αυτή είναι η φιλοσοφία της Oris. Την τηρεί στο ακέραιο η ίδια, καθώς παραμένει ανεξάρτητη, ανήκει δηλαδή σε… κανονικούς ανθρώπους, που εργάζονται για τη μάρκα, και όχι σε κάποιον από τους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους της ωρολογοποιϊας.

Το Oris Big Crown Pointer πρωτοδημιουργήθηκε το 1938 και από τότε είναι το “αστέρι” της σειράς Aviation. Εδώ ο εμβληματικός κόκκινος ρότορας, χαρακτηριστικό των  rολογιών Oris

Η Ανεξαρτησία, η Δεξιοτεχνία, η Ποιότητα είναι οι βασικές αξίες της Oris και αυτές που ξεχωρίζουν στα προϊόντα της – μαζί με τον εμβληματικό κόκκινο ρότορα, το σύμβολό της.

Η Oris δίνει το παράδειγμα και σε προτρέπει να ακολουθήσεις τα “θέλω” σου. Τα δικά της “θέλω” έχουν να κάνουν με τους νέους ανθρώπους -τους υποστηρίζει ώστε να αναδείξουν τα ταλέντα, την καινοτομία και τη δημιουργικότητά τους-, αλλά και πώς θα συμβάλλει στην επίτευξη ενός ανώτερου σκοπού, όπως είναι η προστασία του Περιβάλλοντος, για την οποία η ελβετική εταιρεία επιδεικνύει πλούσιο και ουσιαστικό έργο, χωρίς να το “φωνάζει”.

Το Oris Big Crown Pro Pilot X Calibre 115 είναι ένα εμβληματικό δημιούργημα, με χαρακτηριστικό του ότι μπορείς να δεις τα πάντα μέσα σε αυτό

Εκείνο που διαλαλεί η Oris είναι ένα ακόμη μότο της: Όλα όσα κάνουμε πρέπει να βγάζουν νόημα (“Everything must makes sense”).  Και αυτό κάνει με τα προϊόντα της. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν είναι περιττό, όλα υπηρετούν την ουσία και την υψηλή αισθητική. Oλα εξυπηρετούν τον άνθρωπο που φοράει Oris, όλα σέβονται τον Χρόνο και τον χρόνο σου.

Γνώρισε τις σειρές Diving, Αviation Culture και Motorsport της Oris ή επισκέψου ένα από τα καταστήματα που ανήκουν στο δίκτυο της Rist Hellas, επίσημου αντιπροσώπου της ελβετικής εταιρείας στην Ελλάδα και την Κύπρο.