Πώς αλλάζουν όψη οι κατεστραμμένοι σιδηροδρομικοί σταθμοί της Ινδίας
Η διάθεση των Ινδών αλλάζει βλέποντας τις τεράστιες τοιχογραφίες στους σταθμούς του τρένου | Sawai Madhopur Railway Station / Facebook
Θέματα

Πώς αλλάζουν όψη οι κατεστραμμένοι σιδηροδρομικοί σταθμοί της Ινδίας

Με μια έκρηξη χρωμάτων, πουλιών, τίγρεων και βουδιστικών αγαλμάτων στις προσόψεις τους μεταμορφώνονται οι σταθμοί των ινδικών σιδηροδρόμων που έχοντας μετατραπεί σε ρυπαρούς μικρόκοσμους εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο το θλιβερό αστικό τοπίο
Protagon Team

«Αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε είναι μια ελευθερία όχι μόνο για τους καλλιτέχνες που θα έχουν στη διάθεσή τους έναν τεράστιο καμβά αλλά και για όσους θα είναι σε θέση να εκτιμήσουν την τέχνη στην οποία ποτέ δεν θα είχαν πρόσβαση αλλιώς», δήλωσε στον Guardian ο Χανίφ Κουρέσι, συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του «St+art India Foundation».

Οι περαστικοί συχνά συγκλονίζονται από το μέγεθος των τοιχογραφιών, στις οποίες περιλαμβάνεται μια τεράστια εικόνα του Μαχάτμα Γκάντι στην πρόσοψη του σταθμού «Churchgate» στο Μουμπάι. «Νομίζουν ότι είναι διαφήμιση και ότι κάποιοι ανόητοι ξέχασαν να βάλουν το λογότυπο της εταιρείας», λέει ο Κουρέσι.

Το Μουμπάι έχει ένα από τα πιο πυκνά προαστιακά δίκτυα στον κόσμο, με περισσότερους από 7 εκατομμύρια καθημερινούς επιβάτες. Εκεί 36 σταθμοί μέσα στην πόλη έχουν ήδη ανακαινιστεί με πολύχρωμες τοιχογραφίες. Τον περασμένο Οκτώβριο, δύο ΜΚΟ, οι «Mumbai First» και «Making a Difference», κινητοποίησαν 25.000 εθελοντές και καλλιτέχνες από τις σχολές Kαλών Tεχνών που ζωγράφιζαν τους τοίχους επί επτά ημέρες, με υλικά τα οποία παρείχαν εταιρείες χρωμάτων.

Ενα από τα έργα των καλλιτεχνών της ομάδας St+Art Foundation στην περιοχή Λόντι του Μουμπάι

Ο Ρατζίβ Τσάουντχουρι, διευθυντής ανάπτυξης των σταθμών των Ινδικών Σιδηροδρόμων, είπε ότι περίπου 80 από τους 3.000 ή περισσότερους σταθμούς της χώρας έχουν ανακαινιστεί με αυτόν τον τρόπο. «Εναπόκειται στις τοπικές κοινότητες γύρω από τους υπόλοιπους σταθμούς αν επιθυμούν να ζωγραφιστούν και αυτοί», δήλωσε.

Σε όλη την Ινδία έχουν αρχίσει να αναβιώνουν παλιές μορφές τέχνης. Οι τοίχοι του σταθμού «Jodhpur» είναι ζωγραφισμένοι με μια τεχνική γνωστή ως «phad», ζωγραφική σε ύφασμα που απεικονίζει ιστορίες τοπικών θεοτήτων. Στον σταθμό «Udaipur City» έχουν αναβιώσει εικόνες της σχολής «Mewar», μια σημαντική σχολή μινιατούρας του 17ου και 18ου αιώνα. \

Ο σταθμός «Jaipur» έχει ζωγραφιστεί με την τεχνική «Jogi», μια παραδοσιακή μορφή τέχνης που χρησιμοποιεί κουκκίδες και γραμμές. Και οι τουρίστες βάζουν στο πρόγραμμά τους μια επίσκεψη στον σιδηροδρομικό σταθμό «Madhubani» στο Μπιχάρ (ένας από τους πιο βρώμικους σταθμούς της Ινδίας), για να δουν παραδοσιακές σκηνές Mithila από μυθολογικά και λαογραφικά κείμενα, που καλύπτουν τώρα σχεδόν κάθε τετραγωνικό εκατοστό του κτιρίου.

Εθελοντές καλλιτέχνες της ΜΚΟ Mumbai First ζωγραφίζουν έναν διάδρομο του μετρό στο Μουμπάι

Εν τω μεταξύ καθώς η μανία εξαπλώνεται, οι ντόπιοι καλλιτέχνες δέχονται τώρα παραγγελίες από ιδιοκτήτες καφέ και γραφείων που σκέπτονται ότι ένας τοίχος ζωγραφισμένος με ζωηρά χρώματα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται για να αναδείξουν τις επιχειρήσεις τους.

Το project των ζωγραφισμένων τοίχων έχει όμως ένα ακόμη απροσδόκητο αποτέλεσμα, αφού τα σκουπίδια και οι καταστροφές έχουν μειωθεί σημαντικά: «Οι άνθρωποι διστάζουν να καταστρέψουν κάτι ωραίο», λέει ο Τσάουντχουρι στον Guardian.

Η Βέενα Γιόσι, υπεύθυνη μάρκετινγκ στο Μουμπάι, που πάει καθημερινά στη δουλειά της με το τρένο, δήλωσε εξάλλου ότι οι Ινδοί λαχταρούν ένα ωραίο περιβάλλον. Το 60% του πληθυσμού στο Μουμπάι, για παράδειγμα, ζει σε παραγκουπόλεις. «Την στιγμή που βλέπω τα χρώματα στο “Khar”, φτιάχνει η διάθεσή μου», λέει η Γιόσι, «Είναι ένα μικρό πράγμα, που έχει μεγάλο αντίκτυπο».

Exit mobile version