645
Ο μικρός Νικόλας επιλέχθηκε για να μεταγλωττίσει τον «Pablo» | Vodafone TV

Ο Νικόλας δίνει τη φωνή του στον «Pablo» για το Vodafone TV

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2019, 15:33
Ο μικρός Νικόλας επιλέχθηκε για να μεταγλωττίσει τον «Pablo»
|Vodafone TV

Ο Νικόλας δίνει τη φωνή του στον «Pablo» για το Vodafone TV

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2019, 15:33

Η μεταγλώττιση είναι ένα σπουδαίο είδος τέχνης και έκφρασης, μέσα από το οποίο, ένας ηθοποιός δίνει ζωή σε χαρακτήρες χρησιμοποιώντας τη δική του φωνή. Οταν μάλιστα πρόκειται για παιδικούς ήρωες, τότε η ανάγκη για μία σωστή και αξιόλογη μετάφραση, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Παλιότερα, υπήρχε η τάση, απαιτητικοί ρόλοι παιδιών στην Ελλάδα, να μεταγλωττίζονται από ενήλικους πεπειραμένους ηθοποιούς, οι οποίοι ήξεραν να προσαρμόζουν κατάλληλα τη φωνή τους. Στην πραγματικότητα όμως, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει την παιδική χροιά, τον αυθόρμητο τόνο, το πηγαίο γέλιο και ενθουσιασμό ενός παιδιού που δανείζει τη φωνή του σε έναν αγαπημένο καρτουνίστικο ήρωα.

Οταν μάλιστα πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο και απαιτητικό ρόλο, τότε οι προσδοκίες μεγαλώνουν. Το μόνο που χρειάστηκε για να βρεθεί ο ιδανικός «Pablo», ήταν να πραγματοποιηθεί μία κεφάτη και διαδραστική οντισιόν, καλώντας παιδιά-ερασιτέχνες νεαρούς ηθοποιούς με αυτισμό να δανείσουν τη φωνή τους σε έναν ήρωα με τον οποίο μοιράζονται τον ίδιο τρόπο αντίληψης του κόσμου.

Το πολύχρωμο και κεφάτο σύμπαν του «Pablo»

Η διαδικασία αναζήτησης του έλληνα Pablo, του πρωταγωνιστή της πρώτης παιδικής σειράς που έχει ως κεντρικό ήρωα ένα παιδί με αυτισμό, ολοκληρώθηκε λοιπόν με μεγάλη επιτυχία. Ο Νικόλας, ο ταλαντούχος και γεμάτος φαντασία νεαρός, ερασιτέχνης ηθοποιός, επιλέχθηκε για να δανείσει τη φωνή του στη μεταγλώττιση της τηλεοπτικής σειράς «Pablo», της δημοφιλούς παιδικής σειράς που έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά από το Vodafone TV.

Η Vodafone Ελλάδας, σε συνεργασία με τον εξειδικευμένο οργανισμό «The Happy Art» και την πολύτιμη βοήθεια συνεργατών από τον χώρο της εκπαίδευσης ειδικής αγωγής, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα αγόρια με αυτισμό που θα ήθελαν να συμμετέχουν στη μεταγλώττιση της σειράς, λαμβάνοντας συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Οι πρώτες συναντήσεις με τους μικρούς φίλους πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οπού τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να λάβουν μέρος στην οντισιόν με την πολύτιμη συμβολή της κοινωνικά ευαισθητοποιημένης ηθοποιού Εβελίνας Παπούλια, ενώ η τελική επιλογή έγινε από μία ομάδα καταρτισμένων ειδικών.

Η σειρά αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στο Vodafone TV στο τέλος του Ιουνίου 2019 και όλοι οι συνδρομητές που απολαμβάνουν το πλούσιο παιδικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης υπηρεσίας, θα μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν και on demand όπου κι αν βρίσκονται. Για όσους θέλουν να πάρουν μία πρώτη γεύση από τη σειρά, μπορούν να παρακολουθήσουν το βίντεο της οντισιόν εδώ:

Γνώρισε τον Pablo

Η σειρά «Pablo», υποψήφια για βραβείο Βafta και βραβευμένη ως η Καλύτερη Προσχολική Σειρά στα Broadcast Awards 2019, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα και εξερευνά το πώς τα παιδιά με αυτισμό αντιλαμβάνονται τον κόσμο και τη ζωή γύρω τους. Κάθε επεισόδιο της σειράς διηγείται και μία διαφορετική πρόκληση της καθημερινότητας του Pablo, συνδυάζοντας live action (σκηνές παιγμένες από πραγματικούς ηθοποιούς) και κινούμενα σχέδια. Ο Pablo χρησιμοποιεί τις μπογιές του για να μετατρέψει τις δυσκολίες που συναντά σε φανταστικές εμπειρίες και να ζωντανέψει τα συναισθήματα. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνει να αντιμετωπίσει τη ζωή με δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Στοιχεία για τον αυτισμό

Ο αυτισμός είναι πολύ πιο ορατός από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν την αύξηση των ποσοστών ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού (1 στα 68 άτομα, σύμφωνα με έρευνες διεθνών οργανισμών). Η αύξηση αυτή εντοπίζεται κυρίως λόγω του καλύτερου και σαφέστερου ορισμού των διαταραχών του φάσματος, αλλά και των καλύτερων μεθόδων εντοπισμού τους. Στην Ελλάδα κατά αντιστοιχία, συμπεριλαμβάνοντας το μέγεθος της μέσης ελληνικής οικογένειας, το 5% του πληθυσμού έρχονται καθημερινά σε επαφή με τη συγκεκριμένη διαταραχή, γεγονός που καθιστά πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη για συνολική ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και άρση του στιγματισμού.

Σχετικά με το Vodafone TV

Το Vodafone TV προσφέρει, δωρεάν On Demand, τη μεγαλύτερη ποικιλία παιδικών ταινιών και σειρών, μεταγλωττισμένων στα ελληνικά, την οποία ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο μετά την πρόσφατη προσθήκη της ανατρεπτικής υπηρεσίας παροχής παιδικού περιεχομένου Nick+, σε συνεργασία με το δημοφιλές κανάλι Nickelodeon. Η πολυαναμενόμενη άφιξη του συναρπαστικού «Pablo» έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την μεγάλη δυναμική του καταλόγου της υπηρεσίας.