1187
|

Πώς να διαλέξεις την καριέρα που σου ταιριάζει

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 14:30

Πώς να διαλέξεις την καριέρα που σου ταιριάζει

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 14:30

Όταν ο γιος μου έθεσε πρώτη φορά τους προβληματισμούς του για το «τι θα γίνει όταν μεγαλώσει», ήταν πέντε ετών. Δύο φορές την εβδομάδα παρακολουθούσε μαθήματα στην τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, οπότε «ποδοσφαιριστής» ήταν η Νο1 επιλογή. Και ακολουθούσαν με σειρά προτεραιότητας: «αστροναύτης» (από τις παιδικές σειρές που έβλεπε), «γυμναστής» (επειδή η μητέρα του πήγαινε τακτικά στο γυμναστήριο), «γιατρός» (είχε βαλιτσάκι – παιχνίδι με στηθοσκόπιο κ.ο.κ.), «δημοσιογράφος» (όπως ο μπαμπάς, που ήταν και η τελευταία του επιλογή…)

Η λίστα άλλαξε μέσα στα επόμενα χρόνια με νέες εγγραφές («προγραμματιστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών», «αστροφυσικός», «σεφ» κ.ο.κ.) και ενίοτε υπήρχε εμπλουτισμός από παλαιότερες επιλογές. Ως γονείς του είχαμε συμφωνήσει να μην επεμβαίνουμε, να αφήσουμε το παιδί να αποφασίσει αυτό που θέλει να κάνει – και ας μας είχε πει ότι στο σχολείο δεν ασχολούνται αρκετά με το επαγγελματικό τους μέλλον. Συζητούσαμε τις επιλογές του όποτε αυτός ένιωθε την ανάγκη να μας βάλει στην κουβέντα, χωρίς όμως να προσπαθούμε να τον επηρεάσουμε.

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΝΝ Hellas, η οποία σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece / Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων οργάνωσαν το ψηφιακό πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού «My Career». Η αλήθεια είναι ότι ζήλεψα λίγο επειδή στα χρόνια που ο γιος μου θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτό –σήμερα σπουδάζει προγραμματιστής και πρόσφατα εγγράφηκε σε ΙΕΚ μαγειρικής- η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν υπήρχε. Όπως έμαθα, το «My Career» ως πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019 σε σχολεία στα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη, τη Ρόδο, την Κάλυμνο και την Κρήτη, ενώ έως το τέλος του έτους θα έχει καλύψει συνολικά 15 σχολεία, 490 μαθητές, 50 καθηγητές, 15 εθελοντές – με συνολικό χρόνο 2500 ώρες επικοινωνίας.

Εντύπωση μου έκανε ότι κατά τις επισκέψεις που έγιναν μέχρι σήμερα στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά τεστ επαγγελματικών δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με τον τύπο προσωπικότητας των συμμετεχόντων. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις πραγματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, σε άμεσο συσχετισμό με τα ενδιαφέροντά τους. Με την υποστήριξη των ανθρώπων του Junior Achievement Greece / Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, προσδιόρισαν το αντικείμενο των σπουδών που θα τους βοηθήσει να ακολουθήσουν την επιθυμητή τους καριέρα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών για τις STEM, δηλαδή την Επιστήμη, την Τεχνολογία, την Μηχανική και τα Μαθηματικά. Σε δεύτερο στάδιο επιχειρήθηκε ένας συσχετισμός μεταξύ των ενδιαφερόντων των μαθητών, των σπουδών τους στο σχολείο και των ευκαιριών σε υψηλής ζήτησης επαγγέλματα. Επιπλέον οι μαθητές συμμετείχαν σε Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων και ακολούθησε συζήτηση των αποτελεσμάτων.

Όπως έμαθα η πιλοτική λειτουργία στέφθηκε με επιτυχία. Σε επόμενο βήμα δημιουργήθηκε και μία ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, η οποία είναι διαθέσιμη σε 15 επιλεγμένα σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. Η επίσημη έναρξη του προγράμματος ξεκίνησε εντός του Οκτωβρίου, με ένα tutorial για τους καθηγητές, όπου τους εξηγεί την online πλατφόρμα και στη συνέχεια εκείνοι την παρουσιάζουν στα παιδιά και σε μία ώρα ολοκληρώνουν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

Σε όλα αυτά επίκεντρο είναι οι νέες τεχνολογίες. Και αυτό για εμένα είναι το πλέον σημαντικό. Όπως και το ότι το «My Career» στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, οι οποίοι έχουν ως στόχο να καθοδηγήσουν τους μαθητές στις πιο κατάλληλες επιλογές για τους εαυτούς τους: ο πρώτος πυλώνας είναι η αυτογνωσία και ακολουθούν οι ανάγκες στην αγορά εργασίας, η πληροφόρηση για σπουδές και επαγγέλματα και, φυσικά, η λήψη ορθών αποφάσεων. Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή πληροφοριών και οδηγιών επαγγελματικού προσανατολισμού σχετικά με την καριέρα στις STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) αλλά και άλλων κατευθύνσεων.

Το 2020 το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε 50 σχολεία, 1250 μαθητές, 150 καθηγητές, 50 εθελοντές και 7500 ώρες επικοινωνίας. Απώτερος στόχος, να επιτευχθεί η γεφύρωση της απόστασης μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, με συνεχή επαναπροσδιορισμό και προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Και φυσικά, είναι κάτι στο οποίο σαφώς θα ήθελα να έχει συμμετάσχει και ο γιος μου…

Με το βλέμμα στραμμένο στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το «My Career» συμπληρώνει μία σειρά δράσεων που υλοποιεί η ΝΝ Hellas επί σειρά ετών σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece / Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων. Όμως δεν είναι μόνο αυτό: στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η NN Hellas στοχεύει στην ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας με ενέργειες που εστιάζουν στη νέα γενιά και επενδύουν στο μέλλον.

Στόχος που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις αξίες της εταιρείας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», καθώς και με το όραμα της να αποτελέσει έναν πρότυπο οργανισμό σε όλους τους τομείς – με προτεραιότητα στα κοινωνικά υπεύθυνα ασφαλιστικά προϊόντα και τις ασφαλιστικές υπηρεσίας με επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο η NN Hellas έχει δημιουργήσει δύο πρωτοποριακά προϊόντα για την Ελληνική αγορά, το NN Hospital for All και το NN Care for All, μέσα από τα οποία παρέχει ιδιωτική ασφάλιση σε ανθρώπους, που δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτή στο παρελθόν.

Η επένδυση στις μελλοντικές γενιές και στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece / Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, περιλαμβάνει επίσης ημέρες «Leaders for a Day», κατά τη  διάρκεια των οποίων μαθητές Λυκείου επισκέπτονται τα Κεντρικά Γραφεία της NN Hellas, όπου και τους δίνεται η ευκαιρία να ακολουθήσουν τα στελέχη της και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της εταιρείας. Επιπλέον, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η NN Hellas συμμετείχε στον «Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας», ένα διαδραστικό διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες, καινοτόμες ιδέες και λύσεις σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Παράλληλα, η ΝΝ Hellas επενδύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με το Orange Grove, μία πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, υλοποίησε το 2018 το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης επιχειρηματικότητας «Ideas Τhat Change Us», που αφορούσε ομάδες και start-ups στους τομείς της πρόληψης, της υγείας και της ευεξίας. Ακόμα, με μια σειρά υποτροφιών μέσω του «ΝΝ Future Matters», προσφέρει σε έλληνες φοιτητές την ευκαιρία να ολοκληρώσουν  τις μεταπτυχιακές σπουδές τους σε κορυφαία ολλανδικά πανεπιστήμια, λαμβάνοντας οικονομική συνδρομή, αλλά και καθοδήγηση από στελέχη της NN.

Και πάλι, όμως, δεν είναι μόνο αυτά: Επιθυμώντας να προωθήσει το Ολυμπιακό ιδεώδες και τις αξίες του κλασσικού αθλητισμού στη χώρα μας, η ΝΝ Hellas αποτελεί τον Χρυσό Χορηγό και αποκλειστικό ασφαλιστικό πάροχο της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας στηρίζοντας του αθλητές στην απαιτητική προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Όσον αφορά τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, η NN Hellas στηρίζει τους σκοπούς του Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις «MDA Hellas», χορηγώντας την ομάδα δρομέων MDA Runner που θα τρέξει στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας τον Νοέμβριο. Επιπρόσθετα, ενισχύει το έργο του «Make a Wish – Κάνε Μία Ευχή Ελλάδος», εκπληρώνοντας ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών  με πολύ σοβαρές ασθένειες, καθώς και το έργο κοινωνικών οργανισμών όπως ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος για Άτομα με Εγκεφαλική Παράλυση «Φροντίδα».

Ιδιαίτερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η εταιρεία το 2018 συνεισέφερε με ποσό 20.000 ευρώ στην αποκατάσταση του Λυρείου Ιδρύματος, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. Τέλος, ενίσχυσε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με δωρεά ύψους 10.000 ευρώ, ενώ ο Όμιλος ΝΝ διέθεσε επιπλέον 10.000 ευρώ, συμβάλλοντας στην άμεση ανακούφιση και αποκατάσταση των πυροπαθών.