229
Θέλει κάποιος να χορέψει στον ρυθμό του κορονοϊού; | REUTERS

Τρελό! Συνέθεσαν μουσική από τις πρωτεΐνες του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 16:24
Θέλει κάποιος να χορέψει στον ρυθμό του κορονοϊού;
| REUTERS

Τρελό! Συνέθεσαν μουσική από τις πρωτεΐνες του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 16:24

Οσοι αισθάνθηκαν με όσα βλέπουν ότι δεν έχουν έρθει αρκετά κοντά με τον κορονοϊό, μπορούν κάνουν ακόμη ένα βήμα, ακούγοντάς τον! Πώς;

Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), συνέθεσαν ήχους με βάση τις πρωτεΐνες και τον τρόπο που τις εκφράζει ο θανατηφόρος ιός, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει το περιοδικό Science.

Ο μουσικός αυτός τόνος δημιουργήθηκε με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης και δεν είναι παιχνίδι, αλλά επιστημονικό εργαλείο, καθώς εκτιμάται ότι αυτή η μουσική θα βοηθήσει τους ερευνητές να εντοπίσουν λεπτομέρειες που ίσως να μην μπορούσαν να διακρίνουν έχοντας βάλει τον ιό κάτω από το μικροσκόπιό τους.

Αυτά τα κόκκινα λουλουδάκια στην επιφάνεια του ιού, είναι οι πρωτεϊνες που εκφράζει και χρησιμοποιεί ως κλειδιά για να μπει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Τα καμπανάκια, οι χορδές και οποιοδήποτε άλλο όργανο ακούγεται, αντιπροσωπεύει τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στην επιφάνειά του και τον βοηθούν να συνδέεται στα ανθρώπινα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και ακολούθως να τα καταλαμβάνει και να τα καταστρέφει.

Ο καθηγητής Μάρκους Μπούλερ είπε πως ο ίδιος και η ομάδα του χρησιμοποίησαν αυτό το ρυθμό για να αναλύσουν τη δομή του κορονοϊού όσον αφορά τις δονήσεις του και να κατανοήσουν για ποιο λόγο είναι τόσο μεταδοτικός.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε αυτά τα μοντέλα όσον αφορά στις δονήσεις, για το σχεδιασμό φαρμάκων και όχι μόνο για τον περιορισμό του», δήλωσε χαρακτηριστικά.