275
Η δίδυμη μινιατούρα του ιταλικού hypercar έχει βεβαίως συλλεκτικό χαρακτήρα | amalgamcollection.com

Mία μινιατούρα στην τιμή ενός ΙΧ

Πέτρος Πιτσίνης Πέτρος Πιτσίνης 20 Σεπτεμβρίου 2016, 10:58
Η δίδυμη μινιατούρα του ιταλικού hypercar έχει βεβαίως συλλεκτικό χαρακτήρα
|amalgamcollection.com

Mία μινιατούρα στην τιμή ενός ΙΧ

Πέτρος Πιτσίνης Πέτρος Πιτσίνης 20 Σεπτεμβρίου 2016, 10:58

Μπορεί να μην οδηγείται, ωστόσο παραμένει ερωτεύσιμη για κάθε φίλο των τεσσάρων τροχών. Ο λόγος για μία πιστή αντιγραφή της Bugatti Chiron, η οποία διατίθεται στην τιμή των 9.300 ευρώ παρόλον ότι πρόκειται για ένα μοντελάκι σε μικρές διαστάσεις.

Ακόμη όμως και έτσι, αποτελεί αντάξιο αδελφάκι της ορίτζιναλ Bugatti Chiron, η οποία περιλαμβάνεται στα ακριβότερα αυτοκίνητα του πλανήτη με τιμή 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η δίδυμη μινιατούρα του ιταλικού hypercar έχει βεβαίως συλλεκτικό χαρακτήρα, κατασκευάστηκε σε κλίμακα 1 προς 8 σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής και κοστολογείται 7.940 λίρες στερλίνες ή περίπου 9.300 ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία.

amalgam3
H προαναφερόμενη τιμή δεν κρίνεται πάντως εξωπραγματική ούτε και αδικαιολόγητη, αν εμβαθύνουμε λίγο στην λιλιπούτεια Bugatti. Η βρετανική εταιρεία Amalgam Collection ειδικεύεται στην κατασκευή πανάκριβων και σπάνιων αυτοκινήτων υπό κλίμακα, ενώ απεχθάνεται τη χρήση φτηνιάρικων πλαστικών.

amalgam2Κλασική απόδειξη αποτελεί η μικρή Chiron, που έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου χειροποίητα και με βάση τα εργοστασιακά σχέδια της Bugatti, ώστε να ανταποκρίνεται έως την τελευταία βίδα στη μεγάλη αδελφή της. Εννοείται, εξάλλου, ότι κάθε μοντελάκι σε διαστάσεις 1 προς 8 μπορεί να εξατομικευτεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του προνομιούχου κατόχου του.

amalgam5
Αν σας περισσεύουν μερικά εκατοστά χώρος στο γραφείο –ή ακόμη καλύτερα στο σαλόνι σας- και περίπου 10.000 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό σας, τότε μπορείτε να αποκτήσετε την Bugatti των ονείρων σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.amalgamcollection.com.

amalgam
Φυσικά θα πρέπει να νιώθετε και το ίδιο πάθος για τα ξεχωριστά αυτοκίνητα, όπως ο μοντελιστές μηχανικοί, που έχουν κάνει ευτυχισμένους με τις δημιουργίες τους χιλιάδες πελάτες της Amalgam Collection.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News