Θα βάζατε πάγο στο κρασί σας;
Αν δεν θέλετε να νερώσετε το κρασί σας φτιάξτε παγάκια με (το ίδιο) κρασί που περίσσσεψε | Shutterstock
Θέματα

Θα βάζατε πάγο στο κρασί σας;

Οι ειδήμονες θεωρούν ιεροσυλία να νερώνεις ένα καλό κρασί με παγάκια, η τάση όμως κερδίζει τους οινόφιλους, μάλιστα είναι τόσο μεγάλη ώστε κυκλοφόρησαν ακόμη και σαμπάνιες που πίνονται on the rocks
Κική Τριανταφύλλη

Αν θέλετε πάντως να κάνετε φέτος το καλοκαίρι την ανατροπή, ξεχάστε τα βαριά κοκτέιλ και προτιμήστε spritzer, τα πιο απολαυστικά ποτά του καλοκαιριού.  Είναι δροσιστικά, έχουν λίγες θερμίδες, λίγο αλκοόλ και πολλές φυσαλίδες.

Στο Quartzy βρήκα την τέλεια συνταγή: Γεμίστε, χωρίς δισταγμό, ένα ποτήρι με παγάκια. Ρίξτε από πάνω κατά το ένα τρίτο, ροζέ ή λευκό κρασί, προσθέστε μια φέτα λεμόνι και γεμίστε τα υπόλοιπα δύο τρίτα του ποτηριού με ανθρακούχο νερό, σόδα απλή, με άρωμα λεμονιού ή γκρέιπφρουτ. Αυτό είναι όλο. Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε και μερικές σταγόνες bitters, Campari, Aperol ή το αγαπημένο σας λικέρ, όμως δεν είναι απαραίτητο.

Ποτήρι; Προσωπικά προτιμώ τα ψηλά κολονάτα ποτήρια, αυτά που στα μπαρ χρησιμοποιούν για να σερβίρουν το Aperol Spritz, αλλά επίσης ταιριάζει οποιοδήποτε μεγάλο ποτήρι με όγκο χορταστικό. Οσο για το κρασί, δεν χρειάζεται να είναι ακριβό, και οπωσδήποτε όχι βαρελάτο. Διαλέξτε, ροζέ ή λευκό με ευχάριστα αρώματα και κάντε τα πειράματά σας

Exit mobile version