326
Η Κάιλι Τζένερ έδωσε πρώτη το παράδειγμα, ζητώντας να της αφαιρεθούν τα εμφυτεύματα που είχε βάλει στα χείλη της. Αραγε θα ακολουθήσουν κι άλλα μέρη του σώματός της; | Facebook

Γιατρέ μου, δεν θέλω άλλα εμφυτεύματα!

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2018, 13:00
Η Κάιλι Τζένερ έδωσε πρώτη το παράδειγμα, ζητώντας να της αφαιρεθούν τα εμφυτεύματα που είχε βάλει στα χείλη της. Αραγε θα ακολουθήσουν κι άλλα μέρη του σώματός της;
|Facebook

Γιατρέ μου, δεν θέλω άλλα εμφυτεύματα!

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2018, 13:00

Η πλαστική χειρουργική είναι μία από τις πιο κερδοφόρες βιομηχανίες παγκοσμίως. Εκατομμύρια στήθη έχουν γίνει πιο μεγάλα, χείλη πιο σαρκώδη και οπίσθια πιο στητά και «γεμάτα», με τις ΗΠΑ να δίνουν το πρόσταγμα και να επιβάλλουν τα νέα πρότυπα ομορφιάς, που ήθελαν όλες τις γυναίκες να μοιάζουν με σέξι Λατίνες – ασχέτως αν σε πολλές περιπτώσεις το τελικό αποτέλεσμα ήταν αμφιβόλου αισθητικής.

Μοιάζει όμως, ξεκινώντας από την Αμερική που τα ξεκίνησε όλα, να χαράζει πλέον μια νέα εποχή στη γυναικεία ομορφιά, καθώς όπως αναφέρει και δημοσίευμα των TIMES, όλο και περισσότερες γυναίκες επιθυμούν ένα πιο φυσικό λουκ. Ηρθε λοιπόν η στιγμή της επιστροφής στη χαμένη φυσικότητα;

2018-07-11T190132Z_1065317618_RC1B10E53A00_RTRMADP_3_PEOPLE-KYLIEJENNER
Η Κάιλι Τζένερ δήλωσε ότι πρόσφατα ζήτησε να επαναφέρει τα χείλη της σε πιο φυσικά επίπεδα και, όπως φαίνεται, τα κατάφερε (REUTERS/Carlo Allegri/File Photo)

Η νέα τάση προστάζει τώρα ένα πιο αθλητικό σώμα, με λιγότερες καμπύλες, και οι πλαστικοί χειρουργοί παρατηρούν ότι οι γυναίκες σταματούν πλέον να να απαιτούν υπερβολικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις πάνω στο σώμα τους.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανικός Σύλλογος Πλαστικών Χειρουργών έχει καταγράψει για το 2017 ύφεση της τάξης του 56% σε εμφυτεύματα που τοποθετούνται στα οπίσθια και 11% αύξηση στη μειωτική στήθους. Πάντως η ανόρθωση γλουτών παραμένει σε υψηλά επίπεδα, διατηρεί το ηθικό ακμαίο, σημειώνοντας μάλιστα και αύξηση 11% μέσα στην ίδια χρόνια.

Ως πρωτεργάτρια αυτού του νέου κινήματος εμφανίζεται η Κάιλι Τζένερ, μοντέλο και μέλος της «φατρίας» των Καρντάσιανς, η οποία πρόσφατα δήλωσε ότι υπεβλήθη σε διαδικασία επαναφοράς των χειλιών της στο κανονικό τους μέγεθος.

Το κακό με αυτή την επιθυμία επιστροφής στη φυσική ομορφιά είναι ότι τα πρότυπα έχουν ξεφύγει τόσο πολύ από αυτή, που θα είναι αρκετά δύσκολο να επαναπροσδιοριστεί το περίφημο «φυσικό λουκ». Και φυσικά, έρχεται να προστεθεί ένας νέος πονοκέφαλος στο μυαλό των γυναικών, οι οποίες δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αποφασίσουν σε ποια θέλουν να μοιάσουν. Ούτε λόγος να συμβιβαστούν με την αυθεντική εικόνα που αντικρίζουν στον καθρέφτη όταν κανείς άλλος δεν βρίσκεται μπροστά.