689
Το ζεύγος Κλούνεϊ-Αλαμουντίν στο περσινό φεστιβάλ Καννών | Clemens Bilan/Getty Images/Ideal Images

Είναι αυτός ο Τζορτζ Κλούνεϊ που θέλουμε;

Το ζεύγος Κλούνεϊ-Αλαμουντίν στο περσινό φεστιβάλ Καννών
|Clemens Bilan/Getty Images/Ideal Images

Είναι αυτός ο Τζορτζ Κλούνεϊ που θέλουμε;

Υπάρχουν ορισμένοι άνδρες που δεν θέλεις να αλλάξουν. Θέλεις να κολλήσει ο χρόνος πάνω τους και να γίνουν σύμβολα μιας ζωής που θα ήθελες να ζήσεις μαζί τους ή που θα χαιρόσουν να τους βλέπεις να τη ζουν μόνοι τους. Ενας τέτοιος τύπος είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Λίγο μεγάλος αλλά ωραίος. Λίγο κυριλέ αλλά χύμα. Λίγο διανοούμενος, πολιτικοποιημένος και ακτιβιστής αλλά πλακατζής. Αν έβαζε υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ πάω στοίχημα πως θα έβγαινε με τη μία.

Από την άλλη είναι ο χαμογελαστός άνδρας που φαίνεται ότι απολαμβάνει να χαίρεται τη ζωή. Να ζει σε ωραία σπίτια, με ωραίες γυναίκες, να πίνει καλά κρασιά, να τρώει καλά φαγητά, να διαβάζει καλά βιβλία, να ακούει καλή μουσική. Να βλέπει (και μόνος) ηλιοβασιλέματα στο σπίτι του στο Κόμο, να οργανώνει τους φίλους του στο Χόλιγουντ και να τους σκηνοθετεί σε ταινίες όπου παίζει μαζί τους. Να μαζεύει λεφτά και να τα διαθέτει σε αγαθοεργίες σε όλο τον κόσμο.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είναι ένα σύμβολο. Είναι ο γόης που είναι τρωτός. Είναι ο γυναικάς που είναι πάντα διακριτικός. Είναι ο χαρούμενος κοινωνικός τύπος που αρνείται να τουιτάρει επειδή φοβάται μήπως γράψει καμιά βλακεία μεθυσμένος και ξεφτιλιστεί, όπως έχει δηλώσει.

HkQLAorJ
O Κλούνεϊ όπως τον γνωρίσαμε -και τον αγαπήσαμε. Στο «E.R.» και ως σαραντάρης γόης (Getty Images)

Αυτός ο τύπος λοιπόν, εκεί γύρω στα πενήντα, είχε πει σε μια συνέντευξη ότι δεν είναι για οικογένεια με παιδιά. Είπε ότι άργησε να το κάνει, πήρε άλλο δρόμο στη ζωή και νομίζει πως πράττει το σωστό. Είπε ότι τα παιδιά είναι μεγάλη ευθύνη η οποία δεν ταιριάζει σε όλους. Αυτά είχε πει τότε και αυτά ακούγονταν λογικά. Ωριμα. Εξάλλου οι γυναίκες πάντα ξέρουν και αναγνωρίζουν ποιοι άνδρες κάνουν για οικογένεια και ποιοι όχι.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ λοιπόν ήταν πάντα η περίπτωση που θέλεις να τον έχεις εραστή για dolce vita αλλά όχι σύζυγο για οικογενειακές διακοπές.

Και ξαφνικά αυτή η εικόνα του international bachelor ράγισε. Ο σούπερ Τζορτζ διάλεξε μια πολύ όμορφη γυναίκα, που μοιάζει με παλιά σταρ του σινεμά αλλά είναι πάμπλουτη δικηγόρος, και την παντρεύτηκε με ένα μεγαλειώδες γλέντι στη Βενετία – όπως θα του άρμοζε.

Και μετά απόλαυσε τον μήνα του μέλιτος και μετά το έριξε στις αγαθοεργίες. Σε ταξίδια στο Σουδάν και στο Κονγκό με τα Ηνωμένα Εθνη. Σε υπερ-χιλαρική και αντι-τραμπική εκστρατεία. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ τα τελευταία δυο-τρία χρόνια ξόδεψε λεφτά, δικά του και άλλων. Κατέβαλε ίδια κεφάλαια και μάζεψε λεφτά με εράνους για να τα διαθέσει σε καλούς σκοπούς. Στις ΗΠΑ και αλλού. Ο σούπερ σταρ μπήκε σιγά σιγά σε (κάτι σαν) πολιτική διαδικασία.

GettyImages-472781404

Πέρσι το καλοκαίρι, λοιπόν, κάποια στιγμή, κυκλοφόρησε η φήμη πως ο γάμος του χολιγουντιανού γόη με την Αμάλ Αλαμουντίν είχε προβλήματα. Επειδή εκείνη ήθελε παιδί κι εκείνος σφύριζε κλέφτικα. Ωστόσο το ζευγάρι δεν έβγαλε καμία επίσημη ανακοίνωση. Μέχρι τον Φεβρουάριο. Που η ανακοίνωση έλεγε πως η Αμάλ Αλαμουντίν περίμενε δίδυμα από τον σύζυγό της, Τζορτζ Κλούνεϊ.

Τι έγινε ξαφνικά; Πιέστηκε ο Τζορτζ και στα 56 του αποφάσισε να κάνει το χατίρι της αγαπημένης του γυναίκας; Αλλαξε γνώμη περί καταλληλότητας στην πατρότητα και θεώρησε ότι μπορεί να αποκτήσει μωρά στα 56 του και να αλλάζει πάνες και όλα να είναι ΟΚ;

Ή μήπως άρχισε να εκπληρώνει υποχρεώσεις μελλοντικού πολιτικού υποψηφίου; Διότι για να έχεις ελπίδες ως πολιτικός καριέρας πρέπει να είσαι είτε γκέι δηλωμένος είτε οικογενειάρχης δηλωμένος. Ο δηλωμένος εργένης θεωρείται ασταθής προσωπικότητα, χωρίς στρατηγική για το μέλλον, άρα δεν τον εμπιστεύεται καμία κατηγορία ψηφοφόρων.

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Το αγαπημένο μου, είναι ξέρετε, που όλοι οι φίλοι μου στην ηλικία μου, και έχω πολλούς τέτοιους, έχουν ήδη κάνει παιδιά. Τα παιδιά τους είναι μεγάλα, στο κολέγιο, και εκείνοι γελάνε. Τις προάλλες είχαμε πάει σε ένα δείπνο και ήμασταν σε ένα τραπέζι με οχτώ τύπους, και τα παιδιά όλων έλειπαν στο κολέγιο, και καθόμασταν και ήταν πολύ θετικοί. “Όλα θα είναι τέλεια, θα το αγαπήσεις”, μου έλεγαν. Μετά, ησυχία, και μετά άρχισαν να μιμούνται το κλάμα μωρού και όλο το τραπέζι ξέσπασε σε γέλια».

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ ενθουσιασμένοι. Το περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες».

Εκπρόσωπος Τύπου: «Ο Τζορτζ Κλούνεϊ είναι σε καταστολή αυτή τη στιγμή. Θα  συνέλθει σε λίγες ημέρες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3