601
Το Celebrity Edge θα διαθέτει μια κινούμενη πλατφόρμα πάνω στην οποία θα μπορούν οι επιβάτες να πίνουν το ποτό τους και να τρώνε | .

Κρουαζιέρες με υποβρύχιες εξερευνήσεις, go-kart, θαλάσσια πάρκα και… μαγικά χαλιά

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2017, 07:30
Το Celebrity Edge θα διαθέτει μια κινούμενη πλατφόρμα πάνω στην οποία θα μπορούν οι επιβάτες να πίνουν το ποτό τους και να τρώνε
|.

Κρουαζιέρες με υποβρύχιες εξερευνήσεις, go-kart, θαλάσσια πάρκα και… μαγικά χαλιά

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2017, 07:30

Τα τελευταία χρόνια τα κρουαζιερόπλοια προσπαθούν να προσελκύσουν επιβάτες προσφέροντας νέες και σε κάποιες περιπτώσεις απρόσμενες δραστηριότητες όπως την δυνατότητα αναρρίχησης σε τοίχους, νεροτσουλήθρες κ.α. Οπως φαίνεται όμως ο ανταγωνισμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις κρουαζιέρες τις υποχρεώνει να προσθέτουν νέες και ακόμη πιο… προωθημένες δραστηριότητες. Ετσι κάποιες εταιρείες θα προσφέρουν σύντομα σε όσους θέλουν να κάνουν να κάνουν μία κρουαζιέρα με τα πλοία τους την δυνατότητα να οδηγήσουν αυτοκίνητα go-kart και να παίξουν laser tag (την εκδοχή paintball με όπλα που σημαδεύουν με ακτίνες λέιζερ). Θα προσφέρουν επίσης την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να παρατηρήσουν την θαλάσσια ζωή μέσα σε υποβρύχια αυτόνομα οχήματα.

To Scenic Eclipse θα προσφέρει στους επιβάτες βόλτες με ελικόπτερα και θαλάσσια σπορ
To Scenic Eclipse θα προσφέρει στους επιβάτες βόλτες με ελικόπτερα και θαλάσσια σπορ

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times όλα αυτά θα γίνονται σε νέα κρουαζιερόπλοια τα οποία θα παραδοθούν στις εταιρείες το 2018 και πρόκειται για τα πιο προηγμένα -τεχνολογικά- πλοία που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Στόχος των εταιρειών είναι να προσελκύσουν και νεότερες ηλικίες επιβατών αφού η πλειοψηφία εκείνων που αποφασίσουν να κάνουν μια κρουαζιέρα είναι συνταξιούχοι.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κρουαζιέρας δεν απευθύνονται πλέον σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα επιβατών και το επίπεδο των υπηρεσιών και καινοτομιών που θα προσφέρουν τα νέα πλοία θα είναι εκπληκτικές. Είτε αυτές έχουν να κάνουν με την ψυχαγωγία, είτε με την διατροφή είτε με νέες δραστηριότητες αυτά που θα προσφέρουν τα κρουαζιερόπλοια θα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις κατά πολύ ανώτερες και πιο εντυπωσιακές από ότι ανάλογο μπορεί να βρει κάποιος στην στεριά» αναφέρει ο Ανταμ Κούλτερ, διευθυντή της ιστοσελίδας Cruise Critic UK που παρέχει πληροφορίες για κρουαζιέρες, τιμές, αναχωρήσεις κλπ.

Το Norwegian Bliss θα διαθέτει εκτός των άλλων και μια πίστα go-Kart
Το Norwegian Bliss θα διαθέτει εκτός των άλλων και μια πίστα go-Kart

Την αρχή θα κάνει η Norwegian Cruise Line η οποία θα παραλάβει τον προσεχή Απρίλιο το Norwegian Bliss, ένα κρουαζιερόπλοιο με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων χιλιάδων επιβατών. Το πλοίο αυτό θα προσφέρει στους επιβάτες την δυνατότητα να οδηγήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα σε πίστα, να παίξουν laser tags ενώ θα διαθέτει ένα waterpark με εντυπωσιακές νεροτσουλήθρες. To πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει τα ταξίδια του τον προσεχή Μάιο και σε πρώτη φάση θα προσφέρει κρουαζιέρες στην Αλάσκα και την Καραϊβική.

Δείτε ένα βίντεο για το  Norwegian Bliss:

H εταιρεία Scenic από την άλλη πλευρά τον προσεχή Αύγουστο θα ρίξει στην μάχη το Scenic Eclipse, ένα «γιοτ εξερεύνησης» όπως το ονομάζει η εταιρεία. Πρόκειται για ένα σκάφος που θα φιλοξενεί 228 επιβάτες και θα διαθέτει δύο ελικόπτερα για να κάνουν βόλτες οι επιβάτες και ένα υποβρύχιο επτά θέσεων που θα επιτρέπει στους επιβάτες να θαυμάσουν την θαλάσσια ζωή που βρίσκεται σε μεγάλα βάθη. Θα διαθέτει επίσης φουσκωτά σκάφη, καγιάκ και άλλα «σύνεργα» για όσους θέλουν να κάνουν θαλάσσια σπορ.

Δείτε ένα βίντεο για το Scenic Eclipse:

H εταιρεία Celebrity Cruise αναμένει τον Δεκέμβριο του 2018 το Celebrity Edge που θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου τρεις χιλιάδες επιβάτες. Το σκάφος θα διαθέτει κάτι που ονομάστηκε «μαγικό χαλί». Πρόκειται για μια κυρτή πλατφόρμα πάνω στην οποία θα είναι εγκατεστημένα ένα μπαρ και ένα εστιατόριο. Η πλατφόρμα θα κινείται πάνω και κάτω στις πλευρές του πλοίου καθώς αυτό θα ταξιδεύει προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε όσους βρίσκονται πάνω σε αυτή.

Δείτε ένα βίντεο για το Celebrity Edge:

Το 2018 αναμένεται να παραδοθούν σε εταιρείες έξι νέα μεγάλα κρουαζιερόπλοια με δυνατότητες σαν αυτές που προαναφέρθηκαν και το 2019 θα παραδοθούν ακόμη περισσότερα με στόχο να φέρουν επανάσταση στον τομέα της κρουαζιέρας.

 

3