978
Η Ολυμπία Αστραπή στην αγκαλιά της μαμάς της Κάσι | Instagram /usainbolt

Και το όνομα αυτής Ολυμπία Αστραπή Μπολτ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 17:43
Η Ολυμπία Αστραπή στην αγκαλιά της μαμάς της Κάσι
|Instagram /usainbolt

Και το όνομα αυτής Ολυμπία Αστραπή Μπολτ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2020, 17:43

Ο δρομέας, που όλοι τον αποκαλούν «Αστραπή», δημοσίευσε στα social media τις πρώτες φωτογραφίες της κορούλας του η οποία γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου. Και όπως αποκάλυψε πλάι στο ελληνικό όνομα Ολυμπία, με τη σαφή αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους ο Γιουσέιν Μπολτ έχει γράψει τη δική του λαμπρή ιστορία, υπάρχει και το «Αστραπή», το δικό του παρατσούκλι.

Με αφορμή τα 21α γενέθλια της συζύγου του Κάσι, ο τζαμαϊκανός σπρίντερ ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία της με το μωρό τους στην αγκαλιά της. Και στη λεζάντα, μαζί με τις ευχές του στην σύντροφό του @kasi.b και την δημόσια εκδήλωση της αγάπης του έγραψε ακόμη: «Δεν θέλω τίποτα άλλο παρά ευτυχία για σένα και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να έχεις χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Τώρα που έχουμε ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο μαζί με την κόρη μας Olympia Lightning Bolt, ανυπομονώ για όσα θα μας φέρει το μέλλον, και σε διαβεβαιώνω ότι θα είμαι ΒΡΑΧΟΣ γι’ αυτή την οικογένεια».

Όμως δεν είναι ο μόνος που διάλεξε ένα μάλλον παράξενο όνομα για το παιδί του.

Το μακρινό 2002, όταν η δημοσιογράφος Αναμπελ Μέγκεσον ονόμασε το πρώτο της παιδί Φλας, η οικογένεια και οι φίλοι της αντιμετώπισαν με τρόμο την απόφασή της κατηγορώντας τη για τα πάντα, από επίδειξη εγωισμού μέχρι κακοποίηση παιδιού… Όμως αν πραγματικά πιστεύει κανείς ότι ένα παράξενο όνομα θα είναι θετικό για το μέλλον του παιδιού του, δεν θα πρέπει να δίνει σημασία στην άποψη των άλλων.

View this post on Instagram

My gift… Olympia Lightning Bolt

A post shared by Kasi J. Bennett (@kasi.b) on

Οπως γράφει στην Telegraph, η Μέγκεσον ήταν 26 ετών όταν ο σύζυγός της της είπε: «Πάντα σκεφτόμουν ότι αν έκανα αγόρι, θα τον ονόμαζα Φλας». Αυτό λοιπόν ήταν το όνομα που έδωσε το ζευγάρι στον γιο τους το επόμενο καλοκαίρι που ήρθε στη ζωή.

Η βρετανίδα δημοσιογράφος αναρωτιέται ακόμα ποιος από τους δύο, η Κάσι Μπένετ ή ο Γιουσέιν Μπολτ, είχε αυτή την ιδέα. Γιατί, όπως λέει, οι γονείς δεν αποφασίζουν αυθόρμητα. Πράγματι το όνομα του παιδιού προκύπτει μετά από πολλά μπρος – πίσω, μέχρι να συμφωνήσουν, όταν ο ένας από τους δύο -αναμφίβολα ο πιο γενναίος- κάνει τελικά πίσω…

Η Απλ (Μήλο) Μάρτιν την ημέρα των γενεθλίων της, φωτογραφημένη από τη μητέρα της Γκουίνεθ Πάλτροου (Instagram)

Και μπορεί για τους κοινούς θνητούς να ακούγεται ασυνήθιστο, δεν είναι όμως για τους celebrities που όλο και πιο συχνά εδώ και δεκαετίες δίνουν παράξενα ονόματα στα παιδιά τους.

Το όνομα του δεύτερου παιδιού της Μέγκεσον αποδείχθηκε κάπως αδιάφορο. Ήταν το όνομα που είχαν σκεφτεί αν γεννιόταν κορίτσι και ήταν και ήταν δική της πρόταση. Όταν η ίδια ήταν μικρή είχε εντυπωσιαστεί ένα Σαββατόβραδο που είδε στην τηλεόραση, ένα κοριτσάκι που λεγόταν Μπλου: «Θυμάμαι ότι σκέφτηκα πως ήταν το πιο όμορφο πλάσμα με τις μακριές, ξανθές μπούκλες της και το κατάλευκό φόρεμά της«.

«Όταν γεννήθηκε, η Μπλου μου είχε μαλλιά ακόμη πιο σκούρα από τα δικά μου, αλλά ψαλίδι δεν τα άγγιξε μέχρι που έγινε έξι ετών», γράφει στην Telegraph. Και θυμάται ότι εκείνη την ημέρα πήρε έναν σωρό από (κεφάτα) e-mails που της έλεγαν ότι είχε κάνει τάση… Γιατί; Η Μπιγιονσέ είχε μόλις ανακοινώσει τη γέννηση της κορούλας της Μπλου Αϊβι Κάρτερ.

Ακολούθησε η γέννηση ακόμη δύο αγοριών στα οποία η Μέγκεσον έδωσε τα ονόματα Μος και Βολφ. Και ενώ τα Χάρι, Ιζαμπελ, Αμέλια και Εντουαρντ αναμφίβολα υπερέχουν αριθμητικά όλο και περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν την τάση των διασήμων για ονόματα όπως Ρόμεο, Μπρούκλιν, Κρουζ και Χάρπερ, που διάλεξαν οι Μπέκαμ ή Νορθ-Σεντ-Πσαλμ και Σικάγο των Γουέστ και Απλ και Μόζες των Πάλτροου-Μάρτινς.

Η Μπλου Αϊβι Κάρτερ είναι η κόρη της Μπιγιονσέ και του Τζέι Ζι (Instagram)

Από τα τέσσερα πρώτα ονόματα που έδωσε η Μέγκεσον στα παιδιά της, το Γουλφ είναι το πιο κοινό. Είναι επίσης το όνομα που ο μεγαλύτερος γιος της, ο Φλας, θεωρεί «το πιο ωραίο». Για μια εβδομάδα όταν ήταν περίπου 12 ετών, ο Φλας είχε αντιδράσει άσχημα, ευχόταν να είχε ένα πιο συνηθισμένο όνομα, προτιμούσε  να τον έλεγαν Τομ. Όμως από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια και στα 17 του είναι πια απόλυτα δεμένος με το όνομά του.

Όταν τα ονόματα των παιδιών είναι φορτωμένα με νόημα, υπάρχει φυσικά η ανησυχία ότι δεν θα ταιριάζουν αρκετά με την προσωπικότητά τους αργότερα στη ζωή τους. «Ευτυχώς ο Φλας είναι ένας από τους πιο cool ανθρώπους που γνωρίζω», γράφει η Μέγκεσον, αλλά στον Μος (που σημαίνει βρύο) δεν αρέσει όταν η μαμά του αναφέρεται, σ’ αυτό «το πράσινο πράγμα που φυτρώνει πάνω σε βράχους». Στην πραγματικότητα, βέβαια πήρε το όνομά του από έναν αγαπημένο θείο και έναν αστείο οικογενειακό φίλο, οι οποίοι και οι δύο είχαν το παρατσούκλι Μος.

Οι Μπέκαμ με τα παιδιά τους Ρόμεο, Μπρούκλιν, Κρουζ και Χάρπερ (Instagram)

Η Μπλού, αναστατώθηκε επίσης, όταν συνειδητοποίησε ότι η λέξη σημαίνει και «κακό κέφι» ή «κατάθλιψη». Αλλά η μαμά της φρόντισε να της επισημάνει αμέσως τις πολλές θετικές έννοιες του ονόματός της, οπότε υπάρχει η ελπίδα ότι θα καταλάβει το εύρος του, και να μην το δει μόνο από μια συγκεκριμένη πλευρά.  Σίγουρα, το Μπλου έχει μια πιο ουδέτερη ταυτότητα από άλλα ονόματα όπως, για παράδειγμα, Πράντα, Χάσταγκ, Απόλο, Θάντερ, ή Αϊτατς (μην απορείτε, ναι, είναι όλα υπαρκτά ονόματα, ακόμα και το Itouch).

Ωστόσο, το περίεργο με τα ονόματα είναι ότι στην αρχή δημιουργούν μια συγκεκριμένη εικόνα ή ιδέα, γρήγορα, όμως, χάνουν τον χαρακτήρα του ασυνήθιστου και πλέον δεν διακρίνονται από τα άτομα που τα φέρουν, γίνονται ένα με αυτά.

Ας καλωσορίσουμε, λοιπόν, την Ολυμπία Αστραπή Μπολτ (Olympia Lightning Bolt). Μπορεί σήμερα κάποιοι να σηκώνουν το φρύδι τους, αλλά, θα μπορούσε το πράγμα να είναι πολύ χειρότερο: για σκεφτείτε να την έλεγαν Κάρεν, το πιο κοινό όνομα στην Αγγλία, σαν να λέμε εμείς Μαρία, που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είναι το πιο κοινό ελληνικό όνομα για τις γυναίκες (μαζί με το Γιώργος για τους άνδρες)…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...