223
Στην Ιαπωνία η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν σχετίζεται πάντα με την οδήγηση | Facebook

Ιαπωνία: νοικιάζουν αυτοκίνητα και την «πέφτουν» για ύπνο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 18:19
Στην Ιαπωνία η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν σχετίζεται πάντα με την οδήγηση
|Facebook

Ιαπωνία: νοικιάζουν αυτοκίνητα και την «πέφτουν» για ύπνο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 18:19

Είναι μια πραγματικότητα: οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει την ενοικίαση αυτοκινήτου με τις καλοκαιρινές διακοπές. Το πρωί ξεκινάμε ενθουσιασμένοι για την παραλία και το απόγευμα γυρνάμε ηλιοκαμένοι και κουρασμένοι, έτοιμοι φυσικά για την επανάληψη του ταξιδιού την επομένη.

Στην Ιαπωνία όμως φαίνεται ότι η ενοικίαση αυτοκινήτου αποτελεί μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Σύμφωνα με τον Guardian, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο παρατήρησαν ότι οι αποστάσεις που διένυσε ο ένας στους οκτώ οδηγούς ήταν εξαιρετικά μικρές, κάτι που σε πρώτη φάση αδυνατούσαν να ερμηνεύσουν.

Στη συνέχεια όμως, αφού προσέγγισαν πρώην και νυν πελάτες, κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο μένοντας ταυτόχρονα άναυδοι με τα όσα άκουσαν. Οι οδηγοί δήλωσαν ότι ο λόγος που προχώρησαν στην ενοικίαση αυτοκινήτου ήταν είτε για να κοιμηθούν είτε για να φάνε το μεσημεριανό τους με την ησυχία τους!

Με το κόστος ενοικίασης ενός αυτοκινήτου για μισή ώρα να ανέρχεται περίπου στα τριάμισι ευρώ, καταλαβαίνετε ότι είναι λογικό πολλοί να δελεάζονται από την ιδέα να κλείσουν τα μάτια τους για λίγο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος για φαγητό.

Ερευνες έδειξαν ότι οι Ιάπωνες κοιμούνται κατά προσέγγιση έξι ώρες και 35 λεπτά, 45 λεπτά λιγότερο από τον διεθνή μέσον όρο. Επίσης σε ποσοστό 92,6% οι άνω των 20 ετών ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν κοιμούνται όσο θα ήθελαν.

Μένει να δούμε αν η μόδα αυτή θα περάσει τα σύνορα ή αν θα παραμείνει ένα καθαρά «ιαπωνικό φαινόμενο».