252
Πυρήνας της εξέλιξης είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη | Public Blog

Βιβλίο: «4η βιομηχανική επανάσταση», από το Δίκτυο και τον Γιάννη Μαστρογεωργίου

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 23:38
Πυρήνας της εξέλιξης είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη
|Public Blog

Βιβλίο: «4η βιομηχανική επανάσταση», από το Δίκτυο και τον Γιάννη Μαστρογεωργίου

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 23:38

Η 4η βιομηχανική επανάσταση και οι προεκτάσεις της στην απασχόληση, την παραγωγή και στην κοινωνία, είναι το αντικείμενο της πρώτης μελέτης που κυκλοφορεί στα ελληνικά από το think tank ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση, με συγγραφέα τον διευθυντή του Ιδρύματος, Γιάννη Μαστρογεωργίου.

Η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική θα επηρεάσουν άμεσα την απασχόληση. Θέσεις απασχόλησης ίσως χαθούν, αλλά πολλές σίγουρα, θα δημιουργηθούν. Δεν χρειάζεται φόβος, αλλά προετοιμασία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας άνθρωποι και έξυπνες μηχανές, θα έρθουν… τόσο κοντά. Η διά βίου μάθηση και η απόκτηση νέων δεξιοτήτων είναι μονόδρομος, πλέον, για τους νέους.

Παράλληλα, όμως, χρειαζόμαστε και ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία των ρομπότ και των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης, αφήνοντας πάντα την πρωτοβουλία στον άνθρωπο.

Ετσι κι αλλιώς, το ΔΙΚΤΥΟ αφιερώνει το 2018 στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Εναν νέο και πολλά υποσχόμενο κόσμο, που θα φέρει για πρώτη φορά στην Ιστορία τόσο κοντά, τις μηχανές και τον άνθρωπο. Πυρήνας της εξέλιξης είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ).

tetarth-viom-epanastash
Το βιβλίο «4η βιομηχανική επανάσταση», θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Public του Συντάγματος, Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Αννα Διαμαντοπούλου – Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Γιάννης Μαστρογεωργίου – Διευθυντής του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Γεώργιος Δουκίδης –  Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ζίνα Μαυροειδή – Διευθύνουσα Σύμβουλος E-Fresh.gr.
Είσοδος ελεύθερη.

Το βιβλίο διατίθεται από το eshop της ιστοσελίδας του ΔΙΚΤΥΟΥ.