424
Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου εγκαινιάζουν το «Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος», παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» κ. Δημήτρη Ρηγόπουλου και του υπεύθυνου του Κέντρου, καθηγητή κ. Αλέξανδρου Στρατηγού | IntimeNews

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2018, 12:45
Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου εγκαινιάζουν το «Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος», παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» κ. Δημήτρη Ρηγόπουλου και του υπεύθυνου του Κέντρου, καθηγητή κ. Αλέξανδρου Στρατηγού
|IntimeNews

Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2018, 12:45

Σε μία σεμνή τελετή εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το νέο Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, παρουσία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του πρύτανη του ΕΚΠΑ καθηγητή Μελέτιου – Αθανάσιου Δημόπουλου, του προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου και του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών καθηγητή Πέτρου Σφηκάκη.

Το Κέντρο ανακατασκευάστηκε πλήρως με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και λειτουργεί από σήμερα σε ένα πλήρως ανακαινισμένο χώρο υψηλών προδιαγραφών, εξοπλισμένο με σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ασθενείς επιτελώντας ταυτόχρονα σημαντικό διδακτικό και ερευνητικό έργο.

Ο διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων καθηγητής Δημήτρης Ρηγόπουλος προσφώνησε τους προσκεκλημένους ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο υπουργός Υγείας, ο καθηγητής κ. Σφηκάκης και η ομότιμη καθηγήτρια κυρία Χριστίνα Αντωνίου.

Στην ομιλία του ο πρύτανης ευχαρίστησε το Ιδρυμα Ωνάση για την γενναιόδωρη υποστήριξη για την ανακατασκευή του Κέντρου. Μέσω της σημαντικής αυτής χορηγίας, το Ιδρυμα ενισχύει τα ακαδημαϊκά κέντρα αριστείας δίνοντας τους την ευκαιρία να επιτελέσουν το κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό τους έργο σε ένα λειτουργικά άρτιο και εκσυγχρονισμένο περιβάλλον.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο ρόλο του Ιδρύματος στην υποστήριξη ζωτικών αναγκών στο χώρο της Υγείας. Το έργο συμπληρώνει, παράλληλα, καμπάνια ευαισθητοποίησης από το Ίδρυμα Ωνάση, υπό την επιστημονική αιγίδα του Κέντρου Μελανώματος, που έχει ως στόχο να βγάλουμε τον καρκίνο του δέρματος από τον «χάρτη» του σώματός μας. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι είναι απαραίτητη η χαρτογράφηση των σπίλων από δερματολόγο, υπογραμμίζουν την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, σημειώνοντας ότι ασθενείς με πολύ πρώιμα μελανώματα, έχουν ορίζοντα επιβίωσης σε ποσοστό που αγγίζει το 100%.

Ο καθηγητής Αλέξανδρος Στρατηγός αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη δράση του Κέντρου και τη σημασία της εξειδικευμένης και πολυσυλλεκτικής αντιμετώπισης του μελανώματος μέσα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ ευχαρίστησε τους βασικούς συντελεστές που συνεισέφεραν στη πραγματοποίησή του.

Εκτός από το Ιδρυμα Ωνάση, σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του Κέντρου είχαν οι αδελφοί Άλκηστη και Νίκος Τρίχας με δωρεά εις μνήμη της μητέρας τους Ναυσικάς Τρίχα για τη κάλυψη της εκπόνησης της αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής μελέτης.

Στο πλαίσιο της διαχρονικής υποστήριξής του προς το έργο του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) δώρισε ένα υπερσύγχρονης τεχνολογίας μικροσκόπιο συνεστιακής μικροσκόπησης (reflectance confocal microscopy), το οποίο επιτρέπει την ευχερέστερη διάγνωση των μελαγχρωματικών βλαβών του δέρματος και του μελανώματος, καθώς και έναν αναλυτή αλληλουχιών (sequencer) για την επιστημονική μελέτη γονιδιακών μεταλλάξεων.