350
Η Uber θέλει να κατασκευάσει ιπτάμενα οχήματα για να μεταφέρει τους πελάτες της και τα πρώτα θα πετάξουν στο Ντουμπάι | Uber

H Uber θέλει τώρα να… πετάξει

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 07:00
Η Uber θέλει να κατασκευάσει ιπτάμενα οχήματα για να μεταφέρει τους πελάτες της και τα πρώτα θα πετάξουν στο Ντουμπάι
|Uber

H Uber θέλει τώρα να… πετάξει

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 07:00

Η αμερικανική εταιρεία Uber τάραξε τα νερά πριν από λίγα χρόνια όταν χρησιμοποιώντας μια νέα εφαρμογή κινητών τηλεφώνων επέτρεψε σε ιδιώτες να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους ως ταξί προκαλώντας σειρά αντιδράσεων τόσο από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές όσο και από κυβερνήσεις σε διάφορες χώρες. Ομως η Uber κατάφερε στις περισσότερες περιπτώσεις και στις μεγάλες αγορές (ΗΠΑ, Βρετανία κλπ) να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συνεχίσει την λειτουργία της έχοντας αυτή την στιγμή χρηματιστηριακή αξία περίπου 20 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγα 24ωρα ότι σχεδιάζει την κατασκευή ιπτάμενων οχημάτων για την μεταφορά των πελατών της. Σύμφωνα με δημοσίευμα του wired, η Uber έχει έρθει σε συμφωνία με πέντε εταιρείες για την κατασκευή των ιπτάμενων οχημάτων της. Η Uber έχει παραγγείλει την κατασκευή οχημάτων που θα λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια και θα απογειώνονται/προσγειώνονται κάθετα ώστε να μπορούν να κινούνται και να μεταφέρουν εύκολα ανθρώπους σε αστικές περιοχές. Τα οχήματα αυτά σύμφωνα με τις επιθυμίες της Uber προς τους κατασκευαστές θα πρέπει να μπορούν να μεταφέρουν τους επιβάτες τους όχι μόνο μέσα στις πόλεις αλλά και έξω από αυτές. Εχουν ζητήσει τα οχήματα της Uber να μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες σε αποστάσεις 160 χλμ. μέσα σε διάστημα 40 λεπτών.

Δείτε ένα βίντεο για τα σχέδια της Uber να φτιάξει ιπτάμενο στόλο οχημάτων:

Επίσης η Uber έχει ζητήσει τα οχήματα αυτά να είναι έτοιμα να αναλάβουν υπηρεσία σε τρία χρόνια. Οπως ανέφεραν τα στελέχη της Uber οι πρώτες πόλεις που θα χρησιμοποιηθούν τα ιπτάμενα οχήματα της θα είναι το Ντάλας και το Ντουμπάι το οποίο έχει ήδη ανακοινώσει ότι το καλοκαίρι θα επιτρέψει την λειτουργία του πρώτου ταξί-drone. Βέβαια οι άνθρωποι της αεροπορικής βιομηχανίας σημειώνουν ότι τα στελέχη της Uber εμφανίζονται υπεραισιόδοξα όσον αφορά τον χρόνο υλοποίησης του σχεδίου τους. Αυτό γιατί, πρώτον είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν οι κατασκευαστές να καταφέρουν να δημιουργήσουν τα οχήματα αυτά σε διάστημα τριών ετών, και δεύτερον ακόμη και αν τα οχήματα είναι έτοιμα το 2020, είναι αμφίβολο αν η κατά κανόνα αργή στις διαδικασίες και αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Federal Aviation Administration FAA) θα δώσει αμέσως την έγκριση για την χρήση αυτών των οχημάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3