891
Ο Δημήτρης Χρόνης άρχισε να τρέχει σε ηλικία 47 ετών | NN Hellas

Για την NN Hellas η ζωή είναι πάντα μπροστά

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 11:22
Ο Δημήτρης Χρόνης άρχισε να τρέχει σε ηλικία 47 ετών
|NN Hellas

Για την NN Hellas η ζωή είναι πάντα μπροστά

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2020, 11:22

Κάποια πράγματα στη ζωή μας προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε. Κάνουμε μικρές αλλαγές και δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να προσαρμοστεί. Για κάποια άλλα, όμως, δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος. Και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής θα πρέπει να γίνουν σαν να πατάς ένα διακόπτη δίχως ροοστάτη: οι μόνες επιλογές που έχεις είναι να κρατήσεις το φως αναμμένο ή να το σβήσεις.

Αυτό συνέβη πριν από 22 χρόνια στον 69χρονο, σήμερα, Δημήτρη Χρόνη. Φανατικός καπνιστής για πολλά χρόνια, είχε ξεκινήσει να παθαίνει κρίσεις δύσπνοιας, με αποτέλεσμα το γεγονός να γίνει ανησυχητικό, να πάει στο νοσοκομείο και να διαγνωστεί με αρχόμενη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια ή νόσο των καπνιστών. Τι άλλο θα τον συμβούλευε ο γιατρός του; Να κόψει το κάπνισμα.

Ηταν 47 ετών και όχι απλώς αποφάσισε ότι θα σώσει τη ζωή του από το τσιγάρο, αλλά ότι θα κάνει την ίδια στιγμή και ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό του: θα ξεκινήσει την άσκηση.

Από την ημέρα που άρχισε να τρέχει ο κ. Χρόνης δεν σταμάτησε ποτέ να ασκείται

Επέλεξε το τρέξιμο. Τις πρώτες μέρες έκανε μερικά μέτρα και κουραζόταν. Σιγά-σιγά η φυσική του κατάσταση βελτιωνόταν και η πνευμονική του λειτουργία επανερχόταν. Τέσσερα χρόνια αργότερα και σε ηλικία 51 ετών, ο κύριος Χρόνης έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο στην Αθήνα.

«Οπως κάθε αθλητής, έτσι και εγώ έχω σε ξεχωριστή θέση τον πρώτο μου Μαραθώνιο το 2002 στην Αθήνα. Ο αγώνας όμως που αποτελεί ορόσημο στην αθλητική μου δραστηριότητα ήταν το Σπάρταθλον το 2017. Ενας διεθνής υπερμαραθώνιος αγώνας 246 χιλιομέτρων, που έχει αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Και αυτό, όχι μόνο γιατί υπήρξα ο μεγαλύτερος σε ηλικία Ελληνας αθλητής που τον ολοκλήρωσε στον προβλεπόμενο χρόνο (34 ώρες και 51 λεπτά) από τότε που καθιερώθηκε, αλλά και γιατί αποτέλεσε ένα “ταξίδι” υπερπροσπάθειας, εμπειριών και ισχυρών συναισθημάτων. Ενα “ταξίδι” όπου προσδιόρισα τα όρια της ψυχικής και σωματικής μου αντοχής και από το οποίο απέκτησα μεγαλύτερη ωριμότητα, νιώθοντας την αγάπη και το αγκάλιασμα του κόσμου», περιγράφει ο ίδιος.

Μέχρι σήμερα, ο κ. Χρόνης έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 20 Μαραθωνίους και 15 Υπερμαραθώνιους σε όλον τον κόσμο και αγώνες από 100, 140, 180, 246 χιλιόμετρα, ενώ όταν έτρεξε πρώτη φορά στο Spartathlon το 2017 ήταν 66 ετών!

Οταν τρέχει στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αισθάνεται δέος, συγκίνηση, θαυμασμό και κυρίως υπερηφάνεια. Γνωρίζει ότι τρέχει στα χνάρια μιας ιστορικής διαδρομής, που ενώνει το θρύλο με την Ιστορία.

Ο κ. Χρόνης αισθάνεται να γίνεται ένας ταπεινός κοινωνός, εκφραστής ενός μεγαλειώδους γεγονότος που κατέδειξε ότι το ηθικό φρόνημα και η προσήλωση σε ανώτερα ιδανικά (πατρίδα-ελευθερία) μετατρέπουν τον άνθρωπο, σχεδόν σε υπεράνθρωπο, κάνοντάς τον να υπερνικήσει συνθήκες που διαγράφονται ακαταμάχητες. Εχει τρέξει επίσης στο Τόκιο, το Λονδίνο και Σικάγο. Και από ότι φαίνεται συνεχίζει να τρέχει δυνατά!

Τις πρώτες μέρες o Δημήτρης Χρόνης έκανε μερικά μέτρα και κουραζόταν

Η ιστορία του Δημήτρη Χρόνη είναι γεμάτη αισιοδοξία και στέλνει σε όλους μας το μήνυμα ότι μπορούμε να ξεπερνάμε όποια εμπόδια βρεθούν μπροστά μας και να προχωράμε στο επόμενο βήμα.  Αυτή η αληθινή ιστορία ενέπνευσε και τη νέα επικοινωνιακή καμπάνια της ασφαλιστικής εταιρείας NN Hellas για το 2020 «η ζωή μπροστά», η οποία είναι άκρως επίκαιρη εν μέσω της πανδημίας των ημερών, αφού στόχος της είναι να μας κινητοποιήσει βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη φροντίδα και την ενδυνάμωση του εαυτού. (Δείτε το σποτ στο τέλος του κειμένου)

Μέσα σε 1:50 λεπτά, με την σωματική και την πνευματική υγεία στο επίκεντρο, ο πρωταγωνιστής της μικρής ταινίας στέλνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να ξεπεράσει όποια εμπόδια βρεθούν μπροστά του και να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Ο Δημήτρης Χρόνης έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο σε ηλικία 51 ετών

Μάλιστα και ο σκηνοθέτης του διαφημιστικού σποτ της NN Hellas Βασίλης Κεκάτος ανήκει στην ομάδα των αγωνιστών! Ο νεαρός μικρομηκάς, που γεννήθηκε το 1991 στην Κεφαλονιά, συμμετείχε πέρσι στο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» και κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα, τον πρώτο για την Ελλάδα στην κατηγορία των ταινιών μικρού μήκους.

Για σκεφθείτε τα λόγια του: «Τα τελευταία χρόνια, κάθε άνοιξη, παρακολουθούσα ζωντανά την απονομή των βραβείων του Φεστιβάλ Καννών από το λάπτοπ μου, στην Κυψέλη, παρέα με τον διευθυντή φωτογραφίας μου και καλύτερο μου φίλο από το γυμνάσιο, Γιώργο Βαλσαμή. Προχθές το βράδυ, την παρακολουθούσα και πάλι μαζί του. Αυτήν τη φορά όμως από την πρώτη σειρά καθισμάτων του Palais de Festival», δήλωσε αμέσως μετά την βράβευσή του.

Ο Βασίλης Κεκάτος με τον Χρυσό Φοίνικα 2019 στην κατηγορία των ταινιών μικρού μήκους (REUTERS/ Eric Gaillard )

Ο Βασίλης Κεκάτος σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή καλών τεχνών του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου από την οποία αποφοίτησε με άριστα το 2013 και ένα χρόνο αργότερα έκανε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ανάδρομος», που προβλήθηκε στο διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και στις αθηναϊκές Νύχτες Πρεμιέρας, καθώς και σε ορισμένα φεστιβάλ του εξωτερικού.

Πρόσφατα, εξάλλου, προχωρώντας στο επόμενο βήμα, συμμετείχε στο πρόγραμμα «ENTER» του Ιδρύματος Ωνάση μαζί με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Η συμβολή του είναι το «ημερολόγιο» της πανδημίας των ημερών μας μέσα από την διάρκειας 13 λεπτών ταινία «Όταν Κοιμάσαι Ο Κόσμος Αδειάζει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...