Στο διαδίκτυο υπάρχουν και συνταγές για σπιτικό γάλα βρώμης
Ακολούθησαν τα υποκατάστατα γάλακτος από ξηρούς καρπούς, καρύδια, κάσιους, φιστίκια, από καρύδες, από ρύζι, ακόμα και γάλα κάνναβης κυκλοφόρησε (μην το δοκιμάσετε). Η Γουόλντεν νόμισε ότι αυτές οι μανίες θα έμεναν στην Καλιφόρνια, και ότι οι βρετανοί συμπατριώτες της, θα έμεναν απρόσβλητοι στη νέα μόδα· έκανε λάθος.
Ο Βαν Τάλεκεν παραδέχεται ότι υπάρχουν βάσιμοι ηθικοί λόγοι για την αποφυγή των γαλακτοκομικών, αλλά όποιος ξοδεύει ένα σωρό λεφτά για την αγορά αυτού, που αποκαλεί «πολτό από υδατάνθρακες βρώμης, κραμβέλαιο και νερό» πρέπει να καταλάβει «ότι είναι απίθανο να δει οποιαδήποτε οφέλη στην υγεία του».
Ποια είναι λοιπόν η υγιεινή επιλογή γάλακτος με ένα μείγμα βιταμινών και μετάλλων, το οποίο δεν χρειάζεται να υποστεί επιβλαβή επεξεργασία; Ο Βαν Τάλεκεν απαντάει ευθέως και ξεκάθαρα: «Το αγελαδινό γάλα»… Κι εγώ σας ρωτάω τώρα εξίσου ευθέως: Θα ξαναπιείτε γάλα βρώμης, αμυγδάλου, σόγιας κλπ κλπ; Μην απαντήσετε, σκεφτείτε.
