238
Το πρόσωπο του αστροναύτη φαίνεται καθαρά μετά από την επεξεργασία της φωτογραφίας | Andy Saunders, NASA

«Φάνηκε» το πρόσωπο του αστροναύτη 50 χρόνια αργότερα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 07:45
Το πρόσωπο του αστροναύτη φαίνεται καθαρά μετά από την επεξεργασία της φωτογραφίας
|Andy Saunders, NASA

«Φάνηκε» το πρόσωπο του αστροναύτη 50 χρόνια αργότερα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2020, 07:45

Την ιστορία της θρυλικής αποστολής Apollo 11 έρχεται να συμπληρώσει η τεχνολογία, καθώς η επεξεργασία φωτογραφίας κατάφερε για πρώτη φορά να καθαρίσει την εικόνα του προσώπου του αστροναύτη Μπαζ Ολντριν και να φανεί το απέραντο χαμόγελό του στο Διάστημα.

Λίγους μήνες πριν την 50η επέτειο της πρώτης προσσελήνωσης, ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, ο 45χρονος Αντι Σόντερς από τη Βρετανία, παρατήρησε ότι η έκφραση του προσώπου του Νιλ Αρμστρονγκ ήταν ορατή σε τρία καρέ από το βίντεο υψηλής ευκρίνειας που είχε δώσει στη δημοσιότητα η NASA, όπως γράφει η βρετανική Telegraph.

O Σόντερς κατάφερε να ενώσει τα πλάνα και να παράξει μία καθαρή φωτογραφία με το πρόσωπο του Αρμστρονγκ στο Διάστημα.

Η φωτογραφία του Νιλ Αρμστρονγκ. Δεν ήταν όσο καθαρή είναι του Ολντριν

Το ίδιο ακριβώς έκανε τώρα και με τον Μπαζ Ολντριν, μερικούς μήνες μετά την επέτειο. Και για πρώτη φορά αποκάλυψε το πρόσωπο και του δεύτερου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη και μάλιστα η φωτογραφία είναι αρκετά πιο ευκρινής από αυτή του Νιλ.

Αριστερά η αρχική εικόνα του Ολντριν από το βίντεο υψηλής ευκρίνειας της NASA και αριστερά η επεξεργασμένη από τον Αντι Σόντερς

Με την τεχνολογία ενίσχυσης της εικόνας, ο 89χρονος σήμερα Ολντριν είδε για πρώτη φορά το πρόσωπό του πίσω από το διαστημικό κράνος. Και σίγουρα ήταν κάτι που τον συγκίνησε…