915
Νίκος Βίγκος, CFO / CAO Merck Country Services, Susan King-Barnardo, Managing Director (Greece & Cyprus) και η Αφροδίτη Σιώκου, Market HR Southern Europe Cluster |

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις»

Avatar Advertorial 9 Απριλίου 2021, 14:00
Νίκος Βίγκος, CFO / CAO Merck Country Services, Susan King-Barnardo, Managing Director (Greece & Cyprus) και η Αφροδίτη Σιώκου, Market HR Southern Europe Cluster
|

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις»

Avatar Advertorial 9 Απριλίου 2021, 14:00

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα, η ηγετική ομάδα (BoD) της Merck ΑΕ μιλά για την ιστορία, το παρόν, αλλά το μέλλον της φαρμακευτικής εταιρείας. Η Susan King-Barnardo, Managing Director (Greece & Cyprus), η Αφροδίτη Σιώκου, Market HR Southern Europe Cluster και ο Νίκος Βίγκος, CFO / CAO Merck Country Services, αναπτύσσουν τις απόψεις τους για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν, αλλά και εκείνες που έχουν μπροστά τους, για τη στρατηγική της εταιρείας σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της, αλλά και για τις νέες θεραπευτικές επιλογές που έρχονται.

Κυρία KingBarnardo, η πρώτη σας χρονιά ως Γενική Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Merck σε Ελλάδα και Κύπρο, συνέπεσε με την πανδημία Covid-19. Η 2η ταυτίζεται με τη συμπλήρωση 50 ετών λειτουργίας της εταιρείας στην Ελλάδα. Σίγουρα ήταν 15 ενδιαφέροντες μήνες, σωστά;

Το 2020 ήταν ένας χρόνος με πολλές επιτυχίες αλλά και προκλήσεις. Η Merck στην Ελλάδα ωστόσο, πέτυχε μια σειρά από στόχους, λανσάροντας αρχικά τη νέα σύνθεση για τη θεραπεία του υποθυρεοειδισμού αλλά και την από του στόματος χορηγούμενη θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση. Παράλληλα, επιταχύναμε και διευρύναμε την εφαρμογή της τηλεργασίας , αλλά και την ενσωμάτωση και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογίας στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις με συναδέλφους, πελάτες, συνεργάτες και εταίρους.

Φέτος, γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της Merck στην Ελλάδα και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, φτάνοντας ακόμα πιο ψηλά. Σίγουρα αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τους αφοσιωμένους και γεμάτους περιέργεια εργαζόμενους της εταιρείας. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι παραμένουν βασική μας προτεραιότητα και γι’ αυτό οικοδομούμε ένα εργασιακό περιβάλλον που επιτρέπει την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους, καλλιεργώντας ταυτόχρονα μια κουλτούρα υψηλής απόδοσης, που επιτρέπει την ανάπτυξη μιας ηγεσίας που εμπνέει τόσο στο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Θα θέλατε να μας αναπτύξετε πιο αναλυτικά τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Merck στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα, η Merck δραστηριοποιείται στους τομείς της Υγείας και των Βιοεπιστημών. Στον τομέα της Υγείας,  στόχος μας είναι να δημιουργούμε, να βελτιώνουμε και να επιμηκύνουμε τις ζωές των ασθενών. Η επιστήμη βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε δράσης μας. Παρέχοντας εξατομικευμένες θεραπείες για την πολλαπλή σκλήρυνση, τον καρκίνο, την υπογονιμότητα, τις καρδιαγγειακές και τις ενδοκρινολογικές παθήσεις, στόχος μας είναι να κάνουμε τη διαφορά για τους ασθενείς. Στον τομέα των Βιοεπιστημών συνεργαζόμαστε με την επιστημονική κοινότητα για την επίλυση των πιο δύσκολων προβλημάτων της βιομηχανίας. Παρέχουμε στους επιστήμονες εργαστηριακά υλικά, τεχνολογίες και υπηρεσίες για να κάνουμε απλούστερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη την έρευνα και τη βιοτεχνολογική παραγωγή.

O Νίκος Βίγκος, CFO / CAO Merck Country Services

Κύριε Βίγκο,  έχετε εργαστεί στην εταιρεία περισσότερα από 15 χρόνια. Πώς θα περιγράφατε την εμπειρία σας στη Merck;

Στην πορεία των χρόνων, η επιτυχία μας οικοδομήθηκε πάνω στο θάρρος, την επίτευξη, την υπευθυνότητα, το σεβασμό, την ακεραιότητα και τη διαφάνεια. Αυτές οι αξίες διαμορφώνουν το καθημερινό μας έργο, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και την αλληλεπίδρασή μας με τους συνεργάτες, τους πελάτες, τους εταίρους μας και την κοινότητα μέσα στην οποία ζούμε.

Η τελευταία δεκαετία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη από οικονομικής άποψης. Πώς την αντιμετώπισε η Merck σαν οργανισμός;

Το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και η πίεση στη φαρμακοβιομηχανία έχουν θέσει σε κίνδυνο τις ευρύτερες χρηματοοικονομικές συνθήκες. Σημαντικές αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο και στις δραστηριότητες διαχείρισης χρηματοοικονομικών μέσων, αλλά και τη σχέση κόστους-απόδοσης όπως και τις πρακτικές βελτιστοποίησης των ταμειακών ροών είναι πολύ χαρακτηριστικές. Ωστόσο, ο κλάδος μας αποδείχθηκε εξαιρετικά ανθεκτικός, ενώ οι σχέσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν ενισχυθεί και η φαρμακοβιομηχανία παραμένει απαραίτητη και αναγκαία για τη στήριξη της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Η Αφροδίτη Σιώκου, Market HR Southern Europe Cluster

Κυρία Σιώκου, πώς θα περιγράφατε το εργασιακό περιβάλλον της Merck στην Ελλάδα;

Αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας αποτελεί η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μας, η αναγνώριση των προσπαθειών τους, και η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου ενθαρρύνεται η διαφορετικότητα,  χωρίς αποκλεισμούς.

Ποιοι είναι οι στόχοι της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού για τα προσεχή χρόνια στην Ελλάδα;

Ως μέρος του προγράμματος HR Strategy 2022, κύριοι στόχοι είναι η ενδυνάμωση των ηγετικών στελεχών, η επιτυχής ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού, η ανακάλυψη και προώθηση νέων ταλέντων, η ενθάρρυνση της ευέλικτης εργασίας και φυσικά η προώθηση της διαφορετικότητας.

Η Susan King-Barnardo, Managing Director (Greece & Cyprus)

Κυρία KingBarnardo, ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας για το μέλλον και τι να περιμένουμε από το χαρτοφυλάκιο της Merck;

Σήμερα, είμαστε περισσότερο από ποτέ αφοσιωμένοι στο να συνεχίσουμε να προσδίδουμε αξία στις ζωές των ασθενών και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, παρέχοντας καινοτόμα φάρμακα, αλλά και μεγιστοποιώντας το υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας και φυσικά επεκτείνοντάς το.

Φιλοδοξία μας στον τομέα της Υγείας είναι να είμαστε πρωτοπόροι στην εξειδικευμένη καινοτομία παγκοσμίως. Γι’ αυτό, σε επίπεδο Ομίλου, επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην έρευνα και την ανάπτυξη (R&D) σε νέες θεραπείες και τεχνολογίες για ασθενείς με ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες, ιδίως στους τομείς της Ανοσοθεραπείας και της Ογκολογίας. Παράλληλα, συστηματικά και διαρκώς ενισχύουμε και εστιάζουμε το χαρτοφυλάκιό της καινοτόμου επιστήμης και τεχνολογίας μας στις θεραπευτικές κατηγορίες της Νευρολογίας, της Ογκολογίας, της Γονιμότητας, της Καρδιομεταβολικών νοσημάτων και της Ενδοκρινολογίας.

Μεταξύ άλλων σπουδαίων εξελίξεων στη γραμμή παραγωγής μας, τον περασμένο Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αβελουμάμπη ως μονοθεραπεία για την θεραπεία συντήρησης πρώτης γραμμής για ενήλικες ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό ουροθηλιακό καρκίνωμα (UC) χωρίς εξέλιξη έπειτα από χημειοθεραπεία με βάση την πλατίνα.

Προχωρώντας μπροστά και βασιζόμενη σε στέρεα θεμέλια, η Merck στην Ελλάδα είναι έτοιμη να χτίσει τα επόμενα 50 χρόνια παραμένοντας αφοσιωμένη στην ανθρώπινη πρόοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News