965
O Sir Στέλιος Χατζηιώαννου με την Ελένη Δούκα |

Ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή των παιδιών…

Avatar Advertorial 23 Απριλίου 2019, 17:30
O Sir Στέλιος Χατζηιώαννου με την Ελένη Δούκα
|

Ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή των παιδιών…

Avatar Advertorial 23 Απριλίου 2019, 17:30

Το Stelios Philanthropic Foundation του αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, είναι ένα ίδρυμα με έντονη κοινωφελή δράση εντός και εκτός Ελλάδας προσφέροντας φαγητό σε άστεγους, ενισχύοντας τη νεανική επιχειρηματικότητα και παρέχοντας υποτροφίες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που φοίτησε ο ιδρυτής του.

Από το 2015, ο Στέλιος Χατζηιωάννου έχει προσφέρει σε μαθητές και μαθήτριες τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με πλήρη ακαδημαϊκή υποτροφία, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και να προετοιμαστούν κατάλληλα για συνέχιση των σπουδών τους σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μιλήσαμε μαζί του:

Ο Σωτήρης, η Νεφέλη και ο Γιάννης που ολοκληρώνουν την πρώτη τους χρονιά στα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχοντας παρακολουθήσει το προπαρασκευταστικό Τμήμα Pre-IB ως υπότροφοι του Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου

Κύριε Χατζηιωάννου, πώς γεννήθηκε η ανάγκη να εμπλουτίσετε το έργο του Stelios Philanthropic Foundation με ακαδημαϊκές υποτροφίες;

Είναι προφανές ότι η ολοκληρωμένη Εκπαίδευση διευρύνει τους ορίζοντες των νέων. Το σημερινό σχολείο οφείλει όχι μόνο να προετοιμάζει τους αυριανούς πολίτες του Κόσμου αλλά και να διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Κι επειδή το Stelios Philanthropic Foundation επιβραβεύει το «επιχειρείν», θεωρώ ότι η Εκπαίδευση έχει άμεση σχέση με κάθε τέτοια δραστηριότητα. Εξάλλου, αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω μέσα από τη δική μου πορεία. Η φοίτησή μου, τόσο στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, όσο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τα βιώματα από την οικογένειά μου, με βοήθησαν να εξελίξω τον εαυτό μου ως επιχειρηματία αλλά και ως συνειδητοποιημένο πολίτη με κοινωνικές ευαισθησίες.

Έχετε προσφέρει μέχρι σήμερα, 12 ακαδημαϊκές υποτροφίες για φοίτηση στο International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Πώς πιστεύετε ότι αυτό έχει επιδράσει στην περαιτέρω πορεία των υποτρόφων αυτών;

Πιστεύω ότι το Stelios Philanthropic Foundation δίνει ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή των παιδιών. Μαζί με την επιτροπή υποτροφιών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, επιλέγουμε μαθητές που, εκτός από καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, διαθέτουν όρεξη για μάθηση και κυρίως, όραμα για την κοινωνία που ζουν.  Θέλουμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε παιδιά ικανά και χαρισματικά, να συνεχίσουν την πορεία τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Μέχρι τώρα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ταυτόχρονα χαρούμενοι, που βλέπουμε τους υποτρόφους Stelios να συνεχίζουν την πορεία τους με πολύ καλές προοπτικές στα Πανεπιστήμια της επιλογής τους. Και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συνέβαλα κι εγώ σε αυτό.

Είναι η προσφορά μια σημαντική αξία και στάση ζωής που πρέπει να χαρακτηρίζει την εποχή μας;

Σαφώς και το πιστεύω απόλυτα. Πιστεύω μάλιστα, ότι τις ευκαιρίες που είχα εγώ στην ηλικία των παιδιών αυτών, πρέπει με κάποιο τρόπο, να τις προσφέρω μέσα από το δικό μου έργο, να τις «επιστρέψω» σε παιδιά που έχουν όνειρα, ιδέες, ενθουσιασμό και δουλεύουν σκληρά. Για το λόγο αυτό, θεωρώ τις υποτροφίες αυτές σημαντικό μέρος της δράσης του Ιδρύματός μου. Τίποτα δε μας χαρίζεται σε αυτή τη ζωή, αλλά καμιά φορά, έρχεται μια ευκαιρία για να μας φέρει πιο κοντά στα όνειρά μας.

Η Ράνια, η Μαργαρίτα και η Εύα τελειώνουν φέτος την πρώτη χρονιά του ΙΒ

Στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, το σχολείο που αποφοίτησε ο Στέλιος Χατζηιωάννου, και συγκεκριμένα στο Τμήμα του International Baccalaureate, φοιτούν οι υπότροφοι του Stelios Philanthropic Foundation. Η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης,  Ελένη Ι. Δούκα, μας μιλά για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει η φοίτηση στο ΙΒ.

Κυρία Δούκα, πώς πιστεύετε ότι οι δυνατότητες των παιδιών μπορούν να εξελιχθούν μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπως αυτό το ΙΒ;

Όλοι εμείς, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, πιστεύουμε στη δυναμική και στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού. Οι μεθοδολογίες που εφαρμόζουμε από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο και το ΙΒ, έχουν στόχο να παρέχουν γνώσεις στους μαθητές μας, να τους βοηθούν να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και να καλλιεργούν αξίες και στάσεις ζωής. Ειδικά το ΙΒ βοηθά στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας Παγκόσμιου Πολίτη που να μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε πολιτιστικό περιβάλλον, αλλά με Ελληνικό Διαβατήριο.

Με ποιον τρόπο υποστηρίζετε τους μαθητές σας προκειμένου να χαράξουν τη δική τους πορεία στην πανεπιστημιακή και επαγγελματική τους ζωή; Μπορεί το σχολείο να αναλάβει μια τέτοια αποστολή;

Στο Σχολείο μας, ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός έχει ουσία. Εξειδικευμένες σύμβουλοι αναλαμβάνουν από το Γυμνάσιο το κάθε παιδί ξεχωριστά για να του υποδείξουν με επιστημονικά εργαλεία, ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών επιλογών που ανταποκρίνονται στην προσωπικότητα και τις ικανότητές του. Στη συνέχεια, το University Placement Center ενημερώνει, καθοδηγεί και υποστηρίζει τα παιδιά σχετικά με τις επιλογές τους καθώς και τις αιτήσεις τους προς τα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού. Πιστεύω λοιπόν, ότι το σχολείο οφείλει να προσφέρει στους μαθητές του μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική υπηρεσία, που δεν περιορίζεται μόνο στην προετοιμασία για τις εξετάσεις αλλά διευρύνεται σε μία ολοκληρωμένη συμβουλευτική και υποστηρικτική διαδικασία με υπεύθυνους και καλά καταρτισμένους εκπαιδευτικούς.

Πώς προέκυψε η ιδέα να συνεργαστείτε με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου για να προσφέρετε πλήρεις υποτροφίες στο ΙΒ του Σχολείου σας;

Πιστεύω πολύ στον κοινωνικό χαρακτήρα της Εκπαίδευσης. Πιστεύω ότι οι ικανότητες και η αριστεία πρέπει να επιβραβεύονται. Θεωρώ ότι ένας Εκπαιδευτικός Οργανισμός σαν τον δικό μας, με ιστορία 102 χρόνων, έχει χρέος να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά που αξίζουν να προχωρήσουν. Έτσι λοιπόν, η συνεργασία μας με τον απόφοιτο και φίλο, Sir Στέλιο Χατζηιωάννου ήρθε φυσικά, μια που η φιλοσοφία μας και η στάση ζωής μας εμπνέεται από τις ίδιες αρχές.

Η Κατερίνα, ο Δημήτρης και η Δανάη που αποφοιτούν φέτος από το ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Στις εξετάσεις για τις υποτροφίες Stelios Philanthropic Foundation μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου που επιθυμούν να φοιτήσουν στο International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, ξεκινώντας τη φοίτησή τους στο προπαρασκευαστικό τμήμα PRE-IB της Α’ Λυκείου.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Μαΐου στα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και τη Δευτέρα 6 Μαΐου.
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: https://www.doukas.gr/ipotrofies και στο τηλέφωνο 210 6186000 (κ. Παντελής Αλασώνας, εσωτ. 0637).