2389
Ο διάσημος καθηγητής κοινωνικής και φυσικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale Νικόλας Χρηστάκης είναι καλεσμένοςτου Public, στις 15 Οκτ.υλ | Wikipedia

Public: Οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου 2019

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 12:59
Ο διάσημος καθηγητής κοινωνικής και φυσικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale Νικόλας Χρηστάκης είναι καλεσμένοςτου Public, στις 15 Οκτ.υλ
|Wikipedia

Public: Οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου 2019

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2019, 12:59

Το Public, το Νο1 ελληνικό βιβλιοπωλείο, συνεχίζει με φθινοπωρινή διάθεση τις μοναδικές παρουσιάσεις και τους λογοτεχνικούς περιπάτους αγαπημένων ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Ο Νικόλας Χρηστάκης, νέοι ισπανοί ποιητές, ο Χρήστος Χωμενίδης, η Ελένη Βαρβιτσιώτη και η Βικτώρια Δενδρινού, ο Θάνος Βερέμης, και η βιωματική παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ρόμπιν Σάρμα από τον Απόστολο Κουμαρίνο, σας υποδέχονται στο Public τον Οκτώβριο.

Επίσης, και φέτος το φθινόπωρο, το Public, θέλοντας να είναι δίπλα στις ανησυχίες των γονέων, οργανώνει ενημερωτικά σεμινάρια, σε συνεργασία με ιστοσελίδες για γονείς, προκειμένου να συζητηθούν επίκαιρα θέματα και να δοθούν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

«Ανθολογία νέων Γαλικιανών ποιητών και Ανθολογία νέων Ισπανών ποιητών»
 • Τέσσερις νέοι ποιητές διαβάζουν (Εκδόσεις Βακχικόν)
 • 09/10 και ώρα 19:00, Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Mε αφορμή την κυκλοφορία των δίγλωσσων βιβλίων «Ανθολογία νέων Ισπανών ποιητών» (μτφρ. Άτη Σολέρτη, 2018) και «Ανθολογία νέων Γαλικιανών ποιητών» (μτφρ. Τερέζα Πάρδο, 2019), τέσσερις ποιητές από τη νέα γενιά (Λούνα ντε Μιγκέλ Σάντος, Λάια Λόπεζ Μανρίκε, Γκονζάλο Χέρμο και Λάρα Ντοπάζο Ρουϊμπάλ) έρχονται από την Ισπανία να παρουσιάσουν τα έργα τους και τις ανθολογίες που τα περιλαμβάνουν και κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Βακχικόν. Θα συντονίσει η ανθολόγος και μεταφράστρια, Άτη Σολέρτη. Θα απαγγείλει η ηθοποιός, Ευμορφία Αναστασίου, με διαδοχική μετάφραση στα ελληνικά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας καιτης Τοπικής Κυβέρνησης της Γαλικίας, με τις Εκδόσεις Βακχικόν και το Public.

Γονείς στα Θρανία: «Η σημασία των ορίων στα παιδιά»

To Working Moms, οι Εκδόσεις Μίνωας και η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου σας καλούν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 18.00, στο Public Συντάγματος σε μια συζήτηση για το τόσο σημαντικό και καθοριστικό θέμα για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών είναι τα «Ορια»

Βασικές θεματικές που θα αναπτυχθούν

 • Τι είναι τα όρια;
 • Πως θέτουμε τα όρια;
 • Γιατί όμως είναι χρήσιμα τα όρια;
 • Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς όταν προσπαθούν να θέσουν όρια;
 • Οι συνέπειες της έλλειψης ορίων
 • Λογικές συνέπειες έναντι τιμωριών

Το θέμα θα αναπτυχθεί με τη βοήθεια του βιβλίου «Πειθαρχία χωρίς ξύλο και φωνές» των Εκδόσεων Μίνωας, το οποίο δίνει πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση αρνητικών συμπεριφορών του παιδιού, ποια είναι τα βασικά λάθη των γονέων, πώς να επικοινωνήσουν οι γονείς με τα παιδιά με υγιή τρόπο και να παραμείνουν ήρεμοι σε έντονες καταστάσεις ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αγάπη που ξέρει να θέτει όρια. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος για ό,τι θέμα απασχολεί τους συμμετέχοντες οι οποίοι θα πάρουν μαζί τους γραπτώς τα βασικά σημεία της κουβέντας.

«Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στον Χρήστο Χωμενίδη»

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον Χρήστο Χωμενίδη, αγαπημένο συγγραφέα χιλιάδων αναγνωστών. Ο βραβευμένος για δεύτερη φορά στα Βραβεία Public Book Awards, στη κατηγορία Ελληνικό Μυθιστόρημα, Χρήστος Χωμενίδης, έρχεται για ένα ξεχωριστό λογοτεχνικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Χρήστος Χωμενίδης, μετά την εντυπωσιακή είσοδό του στα Γράμματα με το «Σοφό Παιδί», διέγραψε μια σημαντική πορεία στον χώρο του μυθιστορήματος που απογειώθηκε ακόμα περισσότερο με βιβλία όπως η «Νίκη», εμπνευσμένο από την ιστορία της μητέρας του, ή «Ο Φοίνικας», εμπνευσμένος από την περιπετειώδη ζωή του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ. Η παρρησία, η τολμηρή γραφή, το υπόγειο χιούμορ, η αφηγηματική δεινότητα, είναι στοιχεία που διακρίνουν το προσωπικό του ύφος και τον κατατάσσουν ανάμεσα στους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς της γενιάς του και της εποχής μας. Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να  συναντήσουν τον ίδιο τον συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί του.

«Η Τελευταία Μπλόφα»
 • Ελένη Βαρβιτσιώτη, Βικτώρια Δενδρινού (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)
 • 14/10 και ώρα 19:00, Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου)
 • Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο [email protected]

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και τα Public σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του best seller της Ελένης Βαρβιτσιώτη και της Βικτώριας Δενδρινού «Η τελευταία μπλόφα», κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναλυθούν τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

 • Πίτερ Σπίγκελ, Διευθυντής Σύνταξης των Financial Times
 • Τόμας Βίζερ, Πρώην Πρόεδρος του EuroWorking Group και της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
 • Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, πρώην Υπουργός Οικονομικών, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

και οι συγγραφείς του βιβλίου:

 • Ελένη Βαρβιτσιώτη, Ανταποκρίτρια της εφημερίδας Η Καθημερινή και του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες
 • Βικτώρια Δενδρινού, Ανταποκρίτρια για το πρακτορείο Bloomberg στις Βρυξέλλες

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της εφημερίδας Η Καθημερινή,

«Ο Δικαστής»
 • Θανάσης Διαμαντόπουλος (Εκδόσεις Μεταίχμιο)
 • 14/10 και ώρα 21:00, Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Καλοκαίρι του 2018: ένας υπέργηρος συνταξιούχος αρεοπαγίτης αποφασίζει να αφηγηθεί τις μνήμες, τα βιώματα, αλλά και τους έρωτές του σε μια διδακτορική φοιτήτρια. Ένας άνθρωπος με τελείως εικονοκλαστική ματιά στο ιστορικό παρελθόν του τόπου… Που τα κατοχικά και τα πρώτα μετακατοχικά χρόνια έζησε καταστάσεις αδιανόητα φρικτές… Που συνέβη να έχει προνομιακή πρόσβαση σε πληροφορίες σχετιζόμενες με την υπόθεση Μέρτεν, του περιβόητου «Χασάπη των Εβραίων»… Που ενεπλάκη στην εκτέλεση του «Δράκου του Σέιχ Σου»… Που, μετά την πτώση της Χούντας, κίνησε γη και ουρανό, για να μη δικάσει βασανιστές… Που μετείχε, όμως, στη σύνθεση του δικαστηρίου το οποίο συγκροτήθηκε για τον Ανδρέα Παπανδρέου… Που συνδέεται, με κάποιον σκοτεινό δεσμό, με έναν διασωθέντα της πυρκαγιάς στο Μάτι… Και που, πάνω απ’ όλα, κουβαλάει ένα φοβερό μυστικό, ένα ανεπούλωτο αίσθημα ενοχής…

Αυτός είναι ο ήρωας του νέου μυθιστορήματος του Θανάση Διαμαντόπουλου, στο οποίο μυθοπλασία και ιστορία συμπλέκονται, ενώ καταστάσεις ασύλληπτης θηριωδίας συνυπάρχουν με τα πιο αγνά ανθρώπινα αισθήματα, φιλίας, συντροφικότητας και παθιασμένων ερώτων, του χθες και του σήμερα…

Ο Θανάσης Διαμαντόπουλος διατέλεσε Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών και δύο ακόμα πεζογραφημάτων.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ και πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Βασίλης Μαρκής.

 • Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης.
«Προσχέδιο»

Νικόλας Χρηστάκης (Εκδόσεις Κάτοπτρο)

15/10 και ώρα 19:00, Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), Είσοδος Ελεύθερη

Tο Public και οι εκδόσεις Κάτοπτρο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Nicholas A. Christakis, «Προσχέδιο», την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 19.00, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, του κτηρίου Πειραιώς 138 (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου). Μαζί του συζητούν η δημοσιογράφος, Μαριλένα Αστραπέλλου και ο καθηγητής της Παντείου, Γιώργος Ευαγγελόπουλος.  Ο Νικόλας Α. Χρηστάκης, MD, PhD, MPH, είναι ιατρός και κοινωνικός επιστήμονας.

Είναι καθηγητής κοινωνικής και φυσικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale (φέρει τον τίτλο “καθηγητής Sterling” -ο υψηλότερος ακαδημαϊκός βαθμός στο Yale), όπου κατέχει θέσεις στα τμήματα της Κοινωνιολογίας, της Οικολογίας και Εξελικτικής Βιολογίας, της Στατιστικής και Επιστήμης Δεδομένων, της Βιοϊατρικής Μηχανικής και της Ιατρικής. Στο παρελθόν έχει διεξαγάγει έρευνα και επί πολλά χρόνια έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Harvard και στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Το 2009, το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο των εκατό ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. Το 2009 και το 2010, το περιοδικό Foreign Policy τον συμπεριέλαβε στον κατάλογο των εκατό πλέον σημαινόντων στοχαστών στον κόσμο.

«Το δέντρο που ανατέλλει»

Νικήτα Δάφνη (Εκδόσεις Καστανιώτη)

17/10 και ώρα 19:00, Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το Σπίτι της Κύπρου και το Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Δάφνης Νικήτα, «Το δέντρο που ανατέλλει», την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Public Συντάγματος.

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι:

 • Γιώργος Γεωργής, καθηγητής Νεότερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου, πρώην πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα
 • Δημοσθένης Δαββέτας, καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, ποιητής και εικαστικός
 • Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, εικαστικός

Ποιήματα θα διαβάσει ο ηθοποιός, Παναγιώτης Μπουγιούρης και η Δάφνη Νικήτα.

«Ο εικονικός άνθρωπος»

Γιώργος Μηνούδης (Εκδόσεις Κέρδος)

18/10 και ώρα 18:30, Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του κλινικού ορθομοριακού διατροφολόγου Γιώργου Μηνούδη, «Ο εικονικός άνθρωπος», την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 18.30, στο Public Συντάγματος. Ο Γιώργος Μηνούδης θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Άρη Σφακιανάκη και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η τροφή δεν είναι μόνο κάτι που καταναλώνουμε, αλλά επίσης καθορίζει και την ταυτότητά μας και μας ενώνει με το σώμα μας, την κοινωνία στην οποία ζούμε και, κατ’ επέκταση, με όλο τον κόσμο. Η τροφή έγινε εμπορεύσιμο αγαθό στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές συναλλαγές και το άτομο έχασε τον έλεγχο της παραγωγής και της διαθεσιμότητάς της. Ο άνθρωπος πλέον δεν τρώει για να ζήσει, αλλά ζει τρώγοντας για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από τις βιολογικές ανάγκες του σώματος.

Τα επίπεδα υγείας εξαρτώνται από τα επίπεδα της κυτταρικής λειτουργίας και από την ικανότητα των κυττάρων να διαχειρίζονται τη ροή της ζωτικής ενέργειας σωστά και ισορροπημένα. Οι σύγχρονες κοινωνίες, στην προσπάθειά τους να θρέψουν μεγάλους πληθυσμούς με μικρό κόστος, έχουν συνάψει την ύστατη συμφωνία του Φάουστ. Μεγάλη ποσότητα, αλλά χωρίς ποιότητα και με αντάλλαγμα ψυχοπάθειες, καρδιοπάθειες, διαβήτη, αυτοάνοσα νοσήματα, καρκίνο και πρόωρη βιολογική γήρανση και θάνατο.

Γονείς στα Θρανία: «H διατροφή του παιδιού, για καλύτερες σχολικές επιδόσεις»

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ακόμη και μικρές ελλείψεις σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως ο σίδηρος, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη μαθησιακή λειτουργία και τη συγκέντρωση. Mε κορωνίδα το πλήρες και σωστό πρωινό, οι γονείς θα πρέπει να σχεδιάσουν με προσοχή όλα τα γεύματα της ημέρας και να προσέχουν το παιδί όχι μόνο να τρώει συχνά αλλά και ισορροπημένα. Έτσι θα εξασφαλίσουν όχι μόνο καλύτερες επιδόσεις του παιδιού, αλλά και καλύτερη συμπεριφορά του στο σχολικό περιβάλλον (συμμετοχή στην τάξη,  αποφυγή αφηρημάδας, ανησυχίας κ.ο.κ.). Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να πάει καλά στο σχολείο και μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το εισιτήριο για να το πετύχει.  Η κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μαρίνα Πόγκα  θα ενημερώσει τους γονείς πώς θα πρέπει να σχεδιάσουν τη διατροφή του παιδιού τους, για καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

«Πετρέλαιο. Η Μοιραία Εξάρτηση»
 • Κωνσταντίνος Σταμπόλης (Εκδόσεις Αίολος)
 • 21/10 και ώρα 19:00, Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Αίολος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Σταμπόλη, «Πετρέλαιο – Μοιραία εξάρτηση», τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Public Συντάγματος.

Ένα από τα βασικά θέματα που αναδεικνύει το βιβλίο είναι ότι οι μεγάλες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις του πλανήτη τα τελευταία  χρόνια διαδραματίζονται γύρω από τις προσπάθειες, τις βλέψεις και τους αγώνες για τον έλεγχο και εκμετάλλευση βασικών ενεργειακών πόρων, με επίκεντρο τους υδρογονάνθρακες, σε βαθμό που είναι εύλογο να μιλάμε για πρωτοφανή οικονομική και πολιτική ομηρία. Έτσι που το πετρέλαιο να αποτελεί στην εποχή μας αναγκαία όσο και μοιραία εξάρτηση. Στον πρώτο τόμο του δίτομου αυτού έργου, επιχειρείται αρχικά μια εκτενής και πολύ ενδιαφέρουσα  ιστορική αναφορά στην εξέλιξη του πετρελαίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Βιωματική Παρουσίαση βιβλίου «Το Κλαμπ των 5 πμ»
 • Ρόμπιν Σάρμα (Εκδόσεις Διόπτρα)
 • 23/10 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τo Public  σας προσκαλούν στην βιωματική παρουσίαση με τον Πρωταθλητή Δημόσιας Ομιλίας και ιδρυτή των theSPEAKERS,  Απόστολο Κουμαρίνο, με αφορμή το νέο βιβλίο του Robin Sharma «To κλαμπ των 5 π.μ.», την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Public Συντάγματος.

Ο Απόστολος Κουμαρίνος, μέσα από μια 90λεπτη βιωματική παρουσίαση θα εισάγει τους συμμετέχοντες στη νέα επαναστατική μέθοδο του Ρόμπιν Σάρμα, εξετάζοντας πώς μπορούμε:

 • να ξυπνάμε νωρίς νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο κάθε μέρα
 • να βάλουμε σε πράξη την επιτυχημένη μέθοδο για να έχουμε χρόνο για εξάσκηση, ανανέωση του εαυτού μας και για προσωπική ανάπτυξη.
 • να αρχίζουμε τη μέρα μας ήρεμα και χωρίς άγχος.
«1940-1941, ο πόλεμος των Ελλήνων»

Θάνος Βερέμης (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

24/10 και ώρα 21:00, Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Ο Θάνος Βερέμης σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το 1978 ήταν Research Associate του «Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών» (Λονδίνο), το 1983 υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Harvard, το 1987 επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Princeton και το 1993-94 επισκέπτης καθηγητής στο St. Antony’s College της Οξφόρδης.

Διετέλεσε καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, και από το 1988 ως το 1994 υπήρξε Διευθυντής του «Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής» και ως το 2000 Πρόεδρός του. Από το 2001 ως το 2003 ήταν Constantine Karamanlis Professor στο Fletcher School of Law and Diplomacy. Από το 2004 ως το 2010 ήταν Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Εξέδωσε περισσότερες από είκοσι ολοκληρωμένες μελέτες-βιβλία. Υπήρξε επιμελητής τουλάχιστον ισάριθμων έργων.

Στο βιβλίο αυτό, αναλύεται διεξοδικά η πολιτική κατάσταση της Ελλάδας λίγο πριν από το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου και η ιδιάζουσα φυσιογνωμία του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, εξηγείται πώς η βασιλευομένη ελληνική δικτατορία, που παρουσίαζε ομοιότητες με την ιταλική βασιλευομένη δικτατορία, επέλεξε να συμπαραταχθεί με τη βρετανική δημοκρατία στον μεγάλο αυτό πόλεμο, ενώ περιγράφονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Έλληνες ενωμένοι απέκρουσαν τη φασιστική επίθεση σε περίοδο επικράτησης του Άξονα στα ευρωπαϊκά πεδία πολέμου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί Σωτήρης Ριζάς και Ευάνθης Χατζηβασιλείου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

«Η αδελφή μου»

Σαρίτα Χαΐμ (Εκδόσεις Μίνωας)

30/10 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Το Public και οι εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σαρίτα Χαΐμ, «Η αδελφή μου», την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου,  στις 21.00, στο Public Café Συντάγματος.

 • Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης.
 • Τραγούδι, μουσική και αφήγηση: Εμμανουέλα Χούλη, Πήτερ Γεροσάβας, Live acoustic duo.

Έχουν πει για το βιβλίο:

Μια ιστορία εξιλέωσης και συγχώρεσης που σε κερδίζει από την πρώτη αράδα. Δύο γυναίκες που φλέγονται από ένα τραύμα στην παιδική ηλικία. Και όλοι εμείς που παρακολουθούμε με αγωνία ως την τελευταία σελίδα: Θα καταφέρει η αδερφική αγάπη να βγει ζωντανή από τις στάχτες;» – Αναστασία Καμβύση, Marie Claire

Δυο αδελφές που χωρίστηκαν από τη ζωή και την απόσταση. Δυο διαφορετικοί κόσμοι ή, αν θέλετε, δύο διαφορετικές ματιές σε έναν κόσμο. Η Σαρίτα Χαΐμ κάνει μια τολμηρή κατάδυση στις ψυχές των χαρακτήρων της. Και στο σκηνικό της οι πρωταγωνιστές δίνουν μορφή στις σκιές που ζουν μέσα μας».- Κώστας Γιαννακίδης