584
Ο ηθοποιός Αποστόλης Τότσικας πρωταγωνιστεί στην παράσταση στην οποία συμμετέχουν και μαθητές της Φιλεκπαιδευτικής | akriviadis.gr

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία φέρνει έναν Χιονάνθρωπο στο Ηρώδειο

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 19:18
Ο ηθοποιός Αποστόλης Τότσικας πρωταγωνιστεί στην παράσταση στην οποία συμμετέχουν και μαθητές της Φιλεκπαιδευτικής
|akriviadis.gr

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία φέρνει έναν Χιονάνθρωπο στο Ηρώδειο

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2019, 19:18

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό, ένα κορίτσι, η Μαριάννα, φτιάχνει έναν Χιονάνθρωπο και του ζητάει να μη λιώσει ποτέ. Κι εκείνος κρατώντας σφιχτά σαν φυλαχτό το δαχτυλίδι, που του χάρισε το κορίτσι, ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι προς το Βόρειο Πόλο, με στόχο να ζήσει για πάντα.

Στο δρόμο του συναντάει πολλά εμπόδια κι έρχεται σ’ επαφή με διάφορους ανθρώπους, όμως αυτός θέλει να μείνει αναλλοίωτος, να μη λιώσει από την επαφή του με τους άλλους ανθρώπους. Χίλιοι δυο κίνδυνοι τον απειλούν, ο Χρυσός Εχθρός τον πυρπολεί και οι Λασπάνθρωποι τον καταδιώκουν για να τον λασποβολήσουν, όμως, ο χιονάνθρωπος είναι αποφασισμένος να φτάσει στα αιώνια, παραμυθένια χιόνια, όπως υποσχέθηκε στο Κορίτσι.

Οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (αριστερά) και ο Αποστόλης Τότσικας και μαθητές της Φιλεκπαιδευτικής που συμμετέχουν επίσης στην παράσταση

Μια νιφάδα χιονιού γίνεται φύλακας άγγελός του, οι εμπειρίες του και τα βιώματά του τον διδάσκουν, και μαθαίνει τελικά ότι μπορεί κανείς να λιώσει από ευτυχία και τότε το πάντα συναντάει το ποτέ. Αυτή είναι η ιστορία όλων των κοριτσιών που φτιάχνουν έναν χιονάνθρωπο και τού ζητάνε να μη λιώσει ποτέ, και όλων των χιονάνθρωπων που για να κρατήσουν την υπόσχεσή τους επιχειρούν το ακατόρθωτο.

Τη συγκινητική ιστορία του Χιονάνθρωπου και του Κοριτσιού που βασίζεται στο γνωστό μυθιστόρημα «Ο Χιονάνθρωπος και το Κορίτσι. Πόσο μεγάλο είναι ένα “πάντα”;» του «ποιητή παραμυθιών» Ευγένιου Τριβιζά, παρουσιάζει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία) στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21:00 για μία μόνο παράσταση.

Ολα τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ τού Ταμείου Υποτροφιών των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Το Ταμείο, ανταποκρινόμενο στις αξίες του σχολείου, προσφέρει κάθε χρόνο 900 υποτροφίες για τη στήριξη των γονέων οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τα δίδακτρα των παιδιών τους, που φοιτούν στα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής.

Aπό αριστερά ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος, ο συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, η καθηγήτρια Μουσικής Χριστίνα Βαρσάμη – Κούκνη και ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός στις πρόβες της παράστασης

Το έργο είναι ένα μουσικοθεατρικό ονειρόδραμα, στο οποίο, εκτός από τους σημαντικούς συντελεστές, παίρνουν μέρος και πολλοί μαθητές. Τη μουσική συνέθεσε ειδικά για την παράσταση ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, το σχεδιασμό φωτισμών ο Γιώργος Τέλλος και τις βίντεο-προβολές ο Χρήστος Μαγκανάς.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι Χάρης Ανδριανός, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Νάντια Κοντογεώργη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος Σπανός, Τώνια Σωτηροπούλου, Aποστόλης Τότσικας.  Μαζί τους είναι οι ηθοποιοί Μάριος Κρητικόπουλος, Χρήστος Νικολάου, Ιωάννα Πιατά, Κατερίνα Σούσουλα, Δημήτρης Τσακάλας.

Ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός δίνει οδηγίες στους συντελεστές στις πρόβες της παράστασης

Στο ρόλο της Μαριάννας και των Διδύμων εμφανίζονται μαθητές των Αρσακείων Σχολείων. Τα τραγούδια αποδίδουν ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και η Χορωδία GraduArti των αποφοίτων σε μουσική διδασκαλία τής Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη.

Τη μουσική διεύθυνση έχει  Στάθης Σούλης και την ενορχήστρωση – επεξεργασία μουσικού υλικού ο Θωμάς Κοντογεώργης

Info

  • «Ο Χιονάνθρωπος και το Κορίτσι. Πόσο μεγάλο είναι ένα “πάντα”;», του Ευγένιου Τριβυζά
  • Ωδείο Ηρώδου Αττικού
  • Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 21:00
  • Προπώληση εισιτηρίων από τα εκδοτήρια και το τηλεφωνικό κέντρο τής Λογισμικής (Πανεπιστημίου 39, τηλ.: 210-7234567), από τα καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα και από τους διαδικτυακούς τόπους ticketservices.gr και tickets.public.gr
  • Τιμές εισιτηρίων: 20€ (άνω διάζωμα), 25€ (Γ΄ ζώνη),  30€ (Β΄ ζώνη), 38€ (Α΄ ζώνη), 45€ (διακεκριμένη ζώνη), 20€ (Γ΄ ζώνη), 22€ (Β΄ ζώνη), 25€ (Α΄ ζώνη), 32€ (διακεκριμένη ζώνη)